EUROPA LEAGUE. Steaua - Ajax 2-0, 4-2 după penalty-uri. Calificare senzaţională în optimi

Data publicării:
2102suporteri 20olandezi-50827

MEDIAFAX FOTO

Actualizare ora 0:48. Steaua s-a calificat în optimi, după ce s-a impus la loviturile de departajare cu 4-2. Rusescu, Nikolici, Filip şi Latovlevici au transformat cu siguranţă loviturile Stelei, în timp ce Ajax a ratat de două ori.

Următorzul adversar al Stelei va fi Chelsea, nimeni alta decât deţinătoarea Ligii Campionilor.

Actualizare min. 120. Prelungirile s-au încheiat fără gol, astfel că urmează loviturile de departajare de la 11 metri.

Actualizare min. 90. Cele 90 de minute regulamentare s-au încheiat cu scorul de 2-0 pentru Steaua. Cum în tur Ajax a câştigat cu acelaşi scor, se vor dispta prelungiri, iar în eventualitatea că nu se va mai înscrie niciun gol, câştigătoarea va fi desemnată în urma loviturilor de departajare.

Actualizare min 76. Steaua a majorat scorul la 2-0, prin Chiricheş, cu un şut senzaţional de la 20 de metri, la care mingea a "muşcat" bara transversală înainte de a intra în plasă.

Actualizare min 38. Steaua deschide scorul prin Iasmin Latovlevici, după o pasă primită de la Chiricheș.

________________________

Deşi şansele de calificare au fost reduse în mod semnificativ, peste 30.000 de stelişti vor fi prezenţi, totuşi, de la ora 22.05, pe Arena Naţională, pentru a-şi susţine favoriţii.

Autorităţile consideră meciul de la Bucureşti unul cu grad ridicat de risc, motiv pentru care vor pune la dispoziţie mai multe autocare celor 1.000 de fani olandezi care sunt aşteptaţi astăzi în București. În plus, în jurul stadionului vor fi mobilizaţi 600 de jandarmi, care vor asigura ordinea publică.

Urmăriți aici fazele video ale meciului!

Echipele de start:

Steaua: Tătăruşanu - Rîpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Prepeliţă - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu, Tănase - Tatu

Ajax: Vermeer; Blind, Moisander, Alderweireld, van Rhijn; Eriksen, Poulsen, S. De Jong; Fischer, Sigþórsson, Cuenca

Steaua a întors același rezultat, în urmă cu opt ani, în fața Valenciei

Steliștii sunt motivați înaintea returului cu Ajax și de amintirea jocului cu Valencia, din urmă cu opt ani. Pe 24 februarie 2005, roș-albaștrii au învins cu 2-0 pe spanioli, în Ghencea, după ce pierduseră la același scor în prima manșă. Întâlnirea se disputa în șaisprezecimile Cupei UEFA, echivalenta Europa League, de astăzi. Jocul a mers în prelungiri, apoi la loviturile de departajare, iar Steaua a câștigat cu 4-3.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri