FOTO. Au fost proteste violente în Bucureşti. Jandarmeria: Membri ai unor galerii s-au infiltrat printre manifestanţi

Data publicării:
IMAG5018 1

ACTUALIZARE ora 1:00 Erwin Albu, unul dintre protestatarii care declară că a fost agresat, spune că nu a făcut nici un gest de violenţă faţă de forţele de ordine: "Ne-au extras pe Willy Schuster şi pe mine din mulţime şi au început să ne bată cu bestialitate fără ca noi să facem vreun gest de violenţă împotriva jandarmilor. Ne-au bătut în faţa Guvernului, pe caldarâm."

Michele Schuster, fiica protestatarului care a ajuns cu capul spart la Spitalul Floreasca, spune că a avut de suferit din cauza gazelor lacrimogene chiar înainte ca tatăl său să fie bătut: "Mi-au dat cu spray, mie şi prietenului meu. Noi am mers mai în spate, ne-am retras, şi atunci l-au luat pe tati şi l-au bătut. Şi acum am venit la spital."

ACTUALIZARE 21.50. Patru dintre protestatarii din Piaţa Victoriei au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la Secţia 2 de Poliţie, unul dintre ei fiind condus ulterior la Spitalul Floreasca, după ce a solicitat îngrijiri medicale, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

ACTUALIZARE 20.40. Protestul s-a încheiat. Oamenii au plecat din Piaţa Victoriei.

ACTUALIZARE 20.15. Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, în Piața Victoriei au fost prezenți și membri ai Peluzei Sud de la Steaua București. „Prezența lor creează o tensiune în rândul protestatarilor, tensiune care escaladează”, a precizat reprezentantul Jandarmeriei.

La această oră, traficul s-a reluat în Piața Victoriei, unde mai sunt aproximativ 100 de manifestanţi.

ACTUALIZARE 20.00. O parte din protestatarii care s-au strâns în fața Guvernului a plecat din Piața Victoriei. Jandarmii încearcă să îi împingă pe cei care au rămas într-un loc în care să nu mai încurce traficul rutier.

ACTUALIZARE 19.30. Manifestanţii au forţat cordoanele de ordine, în dorinţa de a ajunge mai aproape de sediul Guvernului. Protestatarii s-au îmbrâncit cu forţele de ordine şi au avut loc mai multe momente tensionate.

Jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a încerca să îi împrăştie şi să îi regrupeze în zona alocată lor în faţa sediului Guvernului, context în care manifestanţii au început să arunce cu sticle de plastic şi cu alte obiecte asupra forţelor de ordine.

ACTUALIZARE 19.05. Manifestanţii au ajuns în faţa Guvernului, unde continuă protestele. În Piaţa Victoriei sunt peste 1000 de persoane.

ACTUALIZARE 18.40. Grupul de manifestanţi a ajuns în Piaţa Revoluţiei, după ce au spart cordoanele de jandarmi şi se îndreaptă spre Piaţa Victoriei, conform reporterului Digi24.ro aflat la faţa locului.

Manifestanţii strigă „demisia” şi „ruşine”. Ei au venit cu steaguri şi pancarte cu mesajele "Parlament penal fugi de tribunal", "Parlamentarii României, teroriştii democraţiei", "Parlament penal + Guvern corupt = stat vândut", "România, frumoasa adormită" şi "Nu vă atingeţi de SRI, sunt singurii care ne ascultă".

ACTUALIZARE 18.25. Jandarmii le-au dat ultimatum protestatarilor. Dacă nu vor elibera carosabilul, forţele de ordine vor interveni.

ACTUALIZARE 18.16. Traficul pe Calea Victoriei este blocat. Au fost violenţe între jandarmi şi manifestanţi, întrucât forţele de ordine nu îi lasă pe aceştia din urmă să înainteze. Manifestanţii au încercat să forţeze cordoanele de jandarmi. Oamenii vor să meargă spre Guvern.

Pe Calea Victoriei s-au format coloane de maşini.  

ACTUALIZARE 18.00. Incidente la protestele de la Piaţa Universităţii. Manifestanţii au rupt cordonul de jandarmi şi se îndreaptă spre Calea Victoriei, pe bulevardul Regina Elisabeta. Jandarmii au format un baraj şi nu îi lasă pe protestatari să treacă. Circulaţia pe Bulevardul Regina Elisabeta şi pe Calea Victoriei este blocată.

ACTUALIZARE 17.50. Cei aproape 1.000 de protestatari adunaţi în Piaţa Universităţii au încercat să plece în marş spre Piaţa Romană, însă au fost blocaţi de jandarmi. Din acest motiv au existat îmbrânceli între manifestanţi şi forţele de ordine.

ACTUALIZARE 17.00. La această oră, în Piaţa Universităţii sunt în jur de 400 de oameni, iar protestul va continua şi în orele următoare, când se aşteaptă ca numărul manifestanţilor să crească.

200 de jandarmi s-au pregătit pentru acest eveniment şi sunt comasaţi în zonă.

_______________________________

Oamenii au început să se adune deja în Piaţa Universităţii la demonstraţia care anunţă câteva mii de participanţi. Aceştia spun că cei care au fost votaţi să apere democraţia încearcă, de fapt, să o submineze.

FOTOGRAFII: Ella Moroiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri