Fără restricţii pe piaţa muncii. De astăzi, românii şi bulgarii pot lucra în toată Uniunea Europeană

Data publicării:
52b4c86195f9cffc65000000

Astfel, românii şi bulgarii îşi pot cauta de muncă, fără niciun fel de problemă, în Marea Britanie, Austria, Franţa, Olanda, Spania, Belgia, Germania, Luxemburg şi Malta. Presa britanică a continuat şi astăzi publicarea unor articole prin care se atrage atenţia că sute de mii de oameni din afara Uniunii Europene îşi vor cauta o slujba în Regatul Unit.

Potrivit Daily Telegraph, România şi Bulgaria acordă cu multă uşurinţă paşapoarte cetaţenilor unor state care nu fac parte din Uniunea Europeană, cum ar fi Republica Moldova, Macedonia sau Serbia, iar aceştia se folosesc de documente pentru a călători în spaţiul european fără vize, pentru a se angaja.

În această dimineaţă, la ora 7:40, pe aeroportul Luton, de lângă Londra, aterizează primul avion venit de la Bucureşti după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii. Parlamentarul britanic Keith Vaz a promis ca îi va numara, pe aeroport, pe românii şi bulgarii care sosesc în Regatul Unit pe 1 ianuarie 2014.

"Primul zbor din România aterizează la 7:40 dimineaţa", a declarat Vaz în urmă cu 10 zile. "Al doilea zbor aterizează la ora 21. Vom fi acolo pentru primul zbor pentru a vedea ce măsuri au fost împlementate şi câţi oameni vin".

Vaz a mai declarat că dacă este nevoie să verifice controalele vamale "cu proprii ochi" atunci este pregătit să o facă.

Vaz a făcut aceste declaraţii în cadrul unei dezbateri în Camera Comunelor privind impactul pe care îl vor avea migranţii români şi bulgari.

Corespondentul Digi24 Cristian Citre se află deja la Londra, de unde va relata ce se întâmplă în Marea Britanie după înlăturarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari. El a ajuns în capitala britanică marți, cu o companie low-cost, și primul lucru pe care l-a putut observa a fost diferența uriașă de preț dintre costul real al călătoriei și cel despre care au scris tabloidele britanice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri