Ministrul Corlățean a întârziat la conferința de presă din Muntenegru. Acorda un interviu unei televiziuni din România

Data publicării:
corlatean digi-2

Ora 18.59. La sediul MAE, premierul Victor Ponta, care a preluat coordonarea celulei de criză, face o declarație de presă: „Vreau să mulţumesc tuturor celor din Muntenegru şi din România care s-au implicat pentru a salva vieţi omeneşti, pentru a încerca să informeze cât mai repede, pentru a încerca să ajute atât cât se poate ajuta în asemenea momente dificile”.

La aceeași oră, 18.59, ministrul Titus Corlățean intra în direct la Pro TV: „Persoanele care sunt acum în tratament au fost identificate, persoanele care sunt în terapie intensivă, câteva dintre ele...(...) Celula de criză transmite informaţiile certificate, verificate de autorităţile muntenegrene, sunt, însă, din păcate, persoane neidentificate”.

În acelaşi timp, la Podgoriţa, în Muntenegru, autorităţile, dar și jurnaliştii aşteptau să înceapă conferinţa de presă la care trebuia să ajungă şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, alături de secretarul de stat Raed Arafat.

Conferinţa fusese anunţată pe site-ul spitalului unde sunt internaţi românii răniţi. Aceasta era programată pentru ora 17.45 ora locală, adică 18.45 ora României. Însă la 15 minute de la momentul în care trebuia să înceapă, niciun oficial român nu era încă în sală.

Interviul ministrul de Externe Titus Colăţean a continuat la postul de televiune privat şi după ora 19.00.

Delegaţia românească condusă de Titus Colăţean a ajuns în cele din urmă la conferinţă, cu aproape 20 de minute întârziere.

Contradicții

În plus, o declaraţie a ministrului, făcută în direct la Digi 24, este contrazistă de un oficial muntenegrean. Titus Corlăţean susţine că autorităţile din Podgoriţa sunt vinovate pentru că oficialii de la Bucureşti au aflat târziu despre accident. „Autoritătile din Muntenegru au crezut că e un autocar din Ucraina, asta este și explicația pentru care a fost chemat ambasadorul ucrainean la spital”, a spus ministrul.

Declaraţiile sale sunt contrazise însă de purtătorul de cuvânt al poliţiei din Muntenegru. „Am bănuit din start că este vorba de români, pentru că ştiam că este un autocar înmatriculat în România cu pasageri români şi mergea un post de radio românesc”, a declarat pentru Digi24 Tamara Popovic, purtător de cuvânt al poliției din Muntenegru.

Accidentul a fost confirmat de Ministerul român de Externe spre seară, după trei ore de la producerea lui.  

Citiți și: T. Corlățean: „Voi cere repatrierea celor decedați, cu un act fără nume, iar identificarea să se facă în țară”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri