Guvernul îi cumpără lui T. Băsescu o aeronavă prezidențială...Când va avea bani

Data publicării:
4079946 20mediafax 20foto 20radu 20stefan-55979

El a arătat că este normal ca un şef de stat sau de guvern să dispună de un avion cu echipament special de comunicaţii, dar a precizat că actuala aeronavă utilizată de Preşedinţie costă foarte mult.

„Avionul ăla costă enorm de mult (...) În momentul în care vom avea posibilitatea financiară, vom închiria sau vom cumpăra acest tip de avion care să fie avionul oficial al preşedintelui, al primului-ministru”, a spus Ponta.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, declara recent că TAROM ar trebui să renunţe la aeronava prezidenţială Airbus A 310, deoarece produce companiei pierderi anuale de 7 milioane de euro.

Premierul a anunţat la rândul său că Guvernul nu-i va retrage preşedintelui Traian Băsescu avionul cu care se deplasează la întâlniri oficiale, ci caută o soluţie pentru ca actualele costuri ridicate generate de utilizarea acestui avion vechi să fie reduse, iar gradul de siguranţă să crească.

Administraţia Prezidenţială a solicitat în 2010 Tarom să efectueze cursele speciale pentru deplasările şi vizitele externe ale şefului statului, compania de stat punând la dispoziţie pentru acestea unul dintre cele două avioane Airbus A 310, achiziţionate la începutul anilor '90.

Compania Romavia care opera vechea aeronavă prezidenţială, un Boeing 707 vechi de 39 de ani care nu mai îndeplinea nici standardele de zgomot la nivel european, a anunţat în 2010 că nu mai poate efectua deplasările preşedintelui ca urmare a situaţiei financiare dificile a regiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri