Iarnă pe neaşteptate. În sudul ţării va continua să ningă şi să bată vântul

Data publicării:
iarna ninsoare - meteo-1.ro

 

Ieri, Autostrada Bucureşti-Constanţa a fost închisă timp de patru ore din cauza zăpezii care a provocat mai multe accidente. Şapte maşini au ajuns în şanţ, iar pasagerii au fost răniţi uşor.

Un patinoar. Aşa descriu Autostrada Soarelui mai mulţi şoferi care au avut ghinionul să ajungă în şanţ, în loc să ajungă acasă. Pe o porţiune de 50 de kilometri, şapte autoturisme au derapat şi au ieşit în decor.

Motivul: nimeni nu se aştepta ca o ploaie măruntă şi rece să se transforme în ninsoare, iar şoseaua să îngheţe.

Circulaţie îngreunată pe A1 şi A2. Stratul de zăpadă a ajuns deja la doi centimetri

Probleme mari, spun şoferii, au fost între kilometri 12 şi 105 ai autostrăzii. Jumătate din această porţiune a fost cu ninsoare viscolită, iar cealaltă, cu ploaie torenţială şi vânt puternic. În unele locuri s-a format polei. În altele, stratul de zăpadă trecea, după câteva ore de ninsoare, de 10 centimetri.

Trenuri și curse aeriene afectate de ninsoare

Circulatia pe Autostrada Bucuresti Constanta a fost închisă la ora 20. Tot atunci au fost trimise şi utilajele să cureţe şoseaua.

Opt persoane rănite în trei accidente pe A2, în doar o jumătate de oră

Conducerea CNADNR l-a suspendat din funcţie pe reponsabilul pentru intervenţii pe A2. Acesta va fi cercetat disciplinar din cauza întâzierii cu care au ajuns pe autostradă utilajele de deszăpezire.

În Bucureşti nu a mai nins în luna octombrie de 10 ani

Cei mai nepregătiţi pentru zăpada aşternută pe drumuri au fost şoferii. Autorităţile au trimis pe străzi utilaje de deszăpezire sau angajaţi ai firmelor de salubritate, astfel încât primul strat de zăpadă nu a provocat mari probleme în trafic.

La Bucureşti a inceput să ningă, la mijlocul după-amiezii, cu fulgi mari, ca în mijloc de decembrie. Nu a trecut prea mult până ce s-a aşternut, pe străzi şi pe maşini, un strat de câţiva centimetri de zăpadă.

Capitala, sub amenințarea ninsorii abundente. Ce măsuri a anunțat Primăria

Primăriile de sector au scos în stradă maşinile care împrăştie material antiderapant. În unele zone ale Capitalei, utilajele au fost înlocuite de angajaţi ai primăriei, înarmaţi cu lopeţi şi cu nisip.

Iar autorităţile susţin că sunt pregătite, chiar şi pentru ninsori mai puternice.

„Recomandăm şoferilor să nu plece la drum dacă nu au maşinile echipate de iarnă. Persoanele prinse în trafic vor fi sancţionate cu amendă între 9 şi 20 de puncte amendă, respectiv 810-1.800 lei, iar măsura este însoţită şi de reţinerea certificatului”, a declarat Cătălin Bocai, inspector Centrul Infotrafic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri