Imagini de la Soci, postate pe contul de Facebook al lui Victor Ponta

Data publicării:
ponta soci

Imediat după încheierea festivităţilor, premierul a participat la dineul oferit de preşedintele Vladimir Putin. Aproximativ 70 de şefi de stat au fost invitaţi la ceremonie.

Încă de aseară, câteva fotografii au apărut pe contul de Facebook al premierului. Nu sunt însă fotografii făcute la faţa locului, ci nişte capturi de pe imaginile transmise de televiziunea română:

Premierul este așteptat să se întoarcă astăzi de la Soci. El a fost unul dintre puținii lideri UE care au participat la ceremoniile de la Soci, în condițiile în care Barack Obama sau Angela Merkel, de pildă, au boicotat evenimentul, din cauza încălcării drepturilor de către regimul de la Kremlin.

În lipsa premierului, liberalii au făcut câteva schimbări de miniștri, cel mai controversat aspect fiind nominalizarea lui Klaus Iohannis la Interne și pretenția ca el să dețină și funcția de vicepremier, pe care o avea Daniel Chițoiu, ministrul demisionar de la Finanțe. PSD nu este însă de acord cu un astfel de cumul de funcții în guvern pentru Iohannis, motivând că în acest fel se schimbă structura Executivului și ar trebui supusă votului Parlamentului. În plus, Klaus Iohannis a dat de înțeles că dorește să-și păstreze și funcția de primar, autosuspendându-se din funcție pe durata mandatului de ministru, însă pentru aceasta ar trebui schimbată legislația. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri