Incendiu în Jilava. Purtătorul de cuvânt anunță cu ochii în lacrimi moartea colegului lor

Data publicării:
captura purt cuv

„Era la o distanţă de siguranță la nivelul respectiv. Nimic nu prevestea ce s-a întâmplat. Între clădire şi containere metalice era distanţă de 10 metri. Nu erau lipiţi de containere, motiv pentru care partea superioară - atunci când s-a prăbuşit - l-a prins într-o mică măsură, nu ar fi putut să scape și nici să-l ajute cineva, pentru că acele plăci sunt foarte grele. Și nici în acest moment nu poate fi extras”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București.

„A fost şi şansă şi ghinion în același timp. Ceilalți că au supraviețuit și el că a decedat”, a precizat purtătorul de cuvânt.

El a descris că peretele care s-a prăbușit este din beton prefabricat. „Sunt plăci - o porţiune de 80 de metri pătraţi s-a prăbuşit. A durat mult extragerea lui, nici acum nu s-a reuşit. Sunt plăci foarte grele și bucata din picioare este deja înclinată și oricine se apropie în acest moment riscă să pățească același lucru. E motivul pentru care intervenţia decurge greu”, a adăugat Daniel Vasile.

Ofițerul de presă a precizat că, în ceea ce privește incendiul, a ars tot în interior. „Ardere generalizată. În spate a fost focar şi din cauza căldurii plăcile s-au desprins”, a subliniat el.

Acesta a menționat că între 100 și 150 de pompieri intervin acum pentru lichidarea focarului. „Se intervine pentru stingere de pe trei laturi, doar salvatorii s-au apropiat ca să aibă contact cu colegul, nu se vor apropia nici în minutele următoare. E nevoie de echipamente de descarcere grea. Flăcările s-au redus acolo. Noi avem mărturia colegilor care au fugit”, a mai spus Daniel Vasile.

„Îmi exprim compasiunea faţă de familia colegului nostru. Sunt convins că fiecare dintre ei a făcut tot ce a putut azi şi ceea ce ştiu să facă cel mai bine de obicei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri