Psihologii, gata să acorde ajutor

Data publicării:
incendiu club colectiv 2- inquam photos-1

ACTUALIZARE 15:50  „Solidari cu incendiului devastator din Club Colectiv, Colegiul Psihologilor din România va sprijini autorităţile române pentru acordarea asistenţei psihologice gratuite post-traumă pentru victimele incendiului şi pentru rudele apropiate acestora”, se arată într-un comunicat.

Colegiul Psihologilor din România a demarat mai multe acţiuni pentru constituirea echipei de psihologi specializaţi în consiliere psihologică şi psihoterapie, care urmează să acorde serviciile de asistenţă psihologică. Membrii echipei de psihologi vor colabora cu specialiştii din sistemul public de sănătate şi din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Pentru completarea echipelor de specialişti, adresăm rugămintea psihologilor specializaţi în consiliere psihologică şi psihoterapie, care pot acorda servicii psihologice de urgenţă în mod gratuit, să ne contacteze. Mai multe informaţii puteţi obţine la numărul de telefon: 0733.07.34.54 - Colegiul Psihologilor din România”, se arată în comunicat.

La Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni din Bucureşti, de formarea echipei de lucru se va ocupă dl. psih. Adrian Socol, tel: 0726.264.231, iar la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri - dl. dr. Diaconu Gabriel, tel. 0726.101.707.


„Ceea ce s-a întâmplat generează mai multe tipuri de traume. Avem traumele existențiale, pentru cei care au fost în risc să își piardă viața, avem traume de suferință fizică, pentru cei care sunt răniți. Avem traume de pierdere ale familiilor care și-au pierdut copii sau rudele. Vorbim de traumele noastre, ale tuturor care suntem alături de acești oameni, ne afectează pe toți, suferința asta o trăim cu toții”, a explicat Diana Vasile.

„Avem nevoie unii de alții, pentru că acest sprijin este fundamental în ameliorarea și vindecarea suferinței. Noi mai avem capacități de a ne sprijini, îi invit pe toți să ajute. Institutul e dispus să pună la dispoziție ajutor psihologic, îi rugăm pe toți cei care știu că pot să ajute o persoană aflată în suferință acum sa apeleze la noi”, a adăugat președintele Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei.

Toată echipa de psihologi a Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei este pregătită să primească orice persoană aflată în nevoie de sprijin în aceste momente grele. Programul de șase ședințe de asistare psihologică de criză este oferit gratuit de ISTT. Pentru a beneficia de acest program, cei interesați trebuie sune la numărul de telefon 0730 285 582 sau să trimită un e-mail la asistare@psihotrauma.ro.

De asemenea, reprezentații spitalelor pot contacta ISTT la numărul de telefon 0729 729 049 pentru a solicita intervenție psihologică în spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri