Intrarea la festivalul Untold, plătită cu sânge

Data publicării:
1053

Peste 150 de tineri au venit la Centrul de Transfuzii, nu doar pentru un bilet de o zi gratuit la Untold, ci şi pentru o reducere la abonamentul pentru festival, de la 289 de lei, la 199 de lei.

- Nu, nu am mai donat până acuma, păi am venit în primul rând pentru că m-a chemat un prieten şi pentru biletul la Untold.

- Mi se pare o idee extraordinară, adică cred că o să mai vină oameni să doneze.

La Centrul de Transfuzii din Cluj-Napoca au venit şi străini. Şi nu oricum, ci pregătiţi.

- Este nemaipomenit. Este o idee foarte bună şi mă bucur că se întâmplă chiar aici în Transilvania, cred că este un concept grozav.

Campania a marcat o premieră şi pentru personalul medical al centrului clujean. Niciodată nu au mai avut atâţia donatori într-o singură zi.

Sanda Novac, reprezentant al Centrului de Transfuzii din Cluj-Napoca: Până la ora 10 au fost în jur de 70 de donatori, ceea ce pentru noi este mult, este foarte mult, pe perioada de vară donatorii s-au redus semnificativ: sunt 40, 45, 50 depinde de zi.

Ideea organizatorilor festivalului din Transilvania a ajuns şi în presa internaţională. The Guardian a scris pe larg despre cum s-au gândit românii să integreze mitul lui Dracula în festival.

Adrian Chereji, directorul de comunicare al Festivalului Untold: Dintre personajele care apar în festival avem vampirul şi atunci însumând aceste motive oarecum am încercat să facem o analogie simpatică între nevoia vampirului de sânge şi nevoia României de a colecta sânge.

Potrivit statisticilor, doar 1,7% din populaţia ţării donează sânge şi doar 14% dintre donatori sunt tineri. Campania se desfăşoară în toate centrele de transfuzii din ţară. Festivalul Untold se desfăşoară la Cluj-Napoca între 30 iulie şi 2 august. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri