Întrecere inedită: cine se joacă mai mult

Data publicării:
Bloggers Lan party fb

120 de blogeri şi pasionaţi de jocuri video s-au întâlnit la a 11-a petrecere organizată special pentru ei în ultimii 4 ani. Sunt cei mai mulţi participanţi de până acum pentru că este una din puţinele ocazii de a se întâlni şi altfel decât online. Jocurile în reţea sau fotbalul pe calculator vor avea finalele transmise în direct, pe Facebook.

„Lumea în primul rând a venit aici să relaxeze, să se distreze, competiţia e cumva pe planul doi, dar important este că am adus aici oameni care să se joace jocuri pentru prima oară”, spune Toma Nicolau, organizatorul evenimentului.

Dacă fotbalul pe stadion şi cel pe calculator s-ar juca la fel, atunci orice antrenor din lume şi l-ar dori în echipă pe Ovidiu Pătraşcu. Are 27 de ani şi este campion mondial şi dublu campion european al jocului FIFA. În acest caz, Messi şi Ronaldo au însă nevoie de internet pentru a alerga atât de repede.

„Să joci cu Ronaldo sau cu Messi: dacă preferi să driblezi sau dacă preferi puterea forţa şi viteza lui Ronaldo. Înainte de orice turneu important, o finală mondială sau europeană, trebuie să îţi răpeşti 3-5 ore pe zi din timpul tău ca să te antrenezi”, Ovidiu Pătraşcu, campion mondial.

Şi ca să nu iasă fum din calculatoarele turate la maximum, organizatorii au adus computere puternice precum o maşină.

„Sistemul ăsta e unul dintre cele mai puternice pentru gamerii de cursă lungă. Te poţi juca la el zeci de ore, e cu lichid de răcire”, spune Ana Maria Popa, unul dintre participanţi.

Şi reporterul Digi24 şi-a încercat îndemânarea: „Iar pentru cei care nu se pricep la jocurile pe calculator există mereu varianta fără mouse şi tastatură. Mai am şi aici puţin de exersat.”

Evenimentul Bloggers Lan party este susţinut de RCS-RDS cu internet de mare viteză şi premii pentru câştigătorii concursurilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri