Klaus Iohannis, la Spitalul Floreasca: Sunt cutremurat şi revoltat. Am indicii că nu au fost respectate reglementările legale

Data publicării:
iohannis

„Sunt îndurerat, cutremurat şi revoltat că o astfel de tragedie de proporţii s-a putut întâmpla chiar în mijlocul Bucureştiului. Atâţia oameni tineri, nevinovaţi care pur şi simplu s-au dus să se distreze au murit nevinovaţi. Mulţi sunt răniţi.

Voi merge să îi vizitez pe unii dintre cei răniţi, să încerc să vorbesc cu ei sau cu aparţinătorii.

E foarte important să tragem primele învăţăminte. Ce s-a întâmplat e cauza faptului că s-a abordat după principiul lasă că merge şi aşa.

Am indicii că nu au fost respectate reglementările legale, că ignorarea normelor şi a legilor a dus la această tragedie. Sper ca autorităţile să termine repede şi ferm anchetele şi să avem concluzii cu care putem pe urmă să explicăm părinţilor, fraţilor, prietenilor victimelor de ce s-a întâmplat această tragedie.

Toată noaptea am fost în legătură cu autorităţile, dimineaţă cu procurorul general, i-am rugat pe toţi să vină cât se poate de repede cu concluzii care ne ajută să explicăm oamenilor ce s-a întîmplat şi ce trebuie să facem ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

Am fost cutremurat la ştirea că sunt victime, e ceva ce nu trebuie să existe şi am antamat deja de azi noapte ideea doliului naţional, vom avea cred astăzi deja o hotărâre de guvern conform legii.

Le mulţumesc celor care au fost acolo şi au intervenit. Echipajele şi-au făcut datoria, medicii la fel, cred că autorităţile îşi fac acum datoria. Pentru unii e prea târziu dar e bine că am avut această reacţie rapidă şi ce s-a putut salva să fie salvat”, a declarat Klaus Iohannis, la momentul în care a ajuns la Spitalul Floreasca. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri