Liderul trupei Şuie Paparude este în comă, după un concert la Timişoara. Cardiologii i-au montat două stenturi

Data publicării:
suie-39 1

„Michi” (centru), a suferit un infarct la finalul concertului. FOTO: www.suiepaparude.ro.

ACTUALIZARE 19.15. Liderul trupei Șuie Paparude se află, din nou, în îngrijirea medicilor de la Institutul de Boli Cardiovasculare, după ce a fost supus unor investigații neurologice la Spitalul Județean. 

ACTUALIZARE 17.15. În urmă cu câteva minute, Mihai Câmpineanu a fost transportat la Spitalul Județean din Timișoara. Cardiologii care l-au operat au luat această decizie, având în vedere că starea sa neurologică nu este una buna.  

ACTUALIZARE 16.20. Mihai Câmpineanu a ieșit din sala de operație în urmă cu aproximativ trei ore. Medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Pădurea Verde i-au montat două stenturi. Pacientul este în continuare în comă și, în următoarele 48 de ore, cardiologii vor respecta decizia familiei acestuia și nu vor da alte informații despre starea lui de sănătate.  

Pe pagina de Facebook a trupei a fost postat următorul mesaj: „Aseară, în timpul unui concert, Michi a suferit un infarct și se află sub supraveghere medicală. Haideți să îi ținem pumnii, ca să fie bine. Doamne Ajută!”.  

Trupa Șuie Paparude a susținut aseară un concert în cadrul evenimentului Re:freshTM. Imediat după ce trupa a terminat de concertat, solistul a acuzat dureri foarte mari în piept, moment în care s-a și prăbușit la pământ.

Colegii săi au sunat de urgență la 112, iar un echipaj SMURD l-a transportat la Spitalul Clinic Municipal. Medicii de la Urgențe au spus că Mihai Câmpineanu a suferit un infarct, l-au resuscitat și l-au stabilizat. Apoi, cadrele medicale au cerut transferul acestuia la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Pădurea Verde, din oraș.

Solistul este în comă de gradul III și este ventilat mecanic, iar medicii urmează să îi facă și o angiogramă, care este o procedură post infarct.

Șuie Paparude s-a înființat în urmă cu 20 de ani

Trupa Șuie Paparude s-a lansat în toamna anului 1993, având în compenență cinci membri, printre care un basist (Mihai Dobre - Dobrică) și un clapetist (Mihai Câmpineanu – Michi). Formația a abordat un stil alternativ-new-wave.

Un an mai târziu, trupa rămâne în componența clasică de doi: Michi și Dobrică. În 1995, Șuie Paparude ajunge la trei membri, prin includerea lui DJ Vasile. În această componență, formația scoate primul album, intitulat ȘUIE PAPARUDE, cu piese care au marcat începuturile muzicii electronice în România.

În anul 2001, li se propune să includă piesa "Ajutor" pe coloana sonora a filmului hollywoodian „Inahbited”. În 2003, în trupă este cooptat Junkyard. În acelaşi an, Şuie Paparude lansează albumul „Atac la persoană”. Urmează cel de-al cincilea album - „Scandalos”, în decembrie 2004.

În februarie 2005, Şuie Paparude primeşte premiul pentru cea mai bună piesă de club ”Pentru inimi”, acordat în urma voturilor exprimate pe site-ul concursului Nights Awards. În 23 iunie 2006, Şuie Paparude este invitată să cânte pe Stadionul „Lia Manoliu” în deschiderea concertului Depeche Mode.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri