MASACRUL DIN CONNECTICUT. Criminalul a avut o altercație cu cineva din școală înainte cu două zile de atac

Data publicării:
5490051 20afp 20mediafax 20foto 20mario 20tama-38890

Anchetatorii au fost informaţi că Adam Lanza a avut o altercaţie cu unele persoane la şcoală, cu câteva zile înainte, a declarat sursa citată, fără a putea preciza natura acesteia sau ce persoane au fost implicate.

De asemenea, tânărul a încercat să cumpere o armă în zonă, marţi, a declarat o altă sursă pentru CNN.

Biroul pentru controlul produselor pe bază de alcool, tutun, a armelor de foc şi explozibililor a anunţat că a contactat poligoanele şi magazinele de arme din zonă pentru a stabili dacă Lanza intenţiona să cumpere arme sau dacă obişnuia să exerseze cu ele.

Potrivit unei alte surse citate de CNN, tânărul avea acces la mai multe arme decât cele trei găsite la şcoală.

Poliţia a descoperit alte trei arme în altă parte. Este vorba despre o armă Henry de calibru 45, de o puşcă Marlin de calibru 22 şi una Enfield de calibru 30, a declarat sursa citată.

Copiii au fost împuşcaţi de la mică distanţă

Majoritatea victimelor atacului de la şcoala din Newtown (Connecticut, nord-est) de vineri erau elevi între 6 şi 7 ani, ucişi de mai multe gloanţe trase cu o puşcă de asalt, au declarat surse medicale şi din cadrul poliţiei sâmbătă.

„Aceştia sunt elevi în clasele primare (...). Toate rănile pe care le-am constatat au fost provocate de puşcă", a declarat medicul legist Wayne Carver, adăugând că aceasta este "probabil cea mai groaznică scenă a unei crime” pe care a văzut-o în 30 de ani. În total, 20 de copii şi şase adulţi au fost ucişi în cadrul acestui atac armat asupra şcolii.

Din acest total, 16 copii era în vârstă de 6 ani şi 4 copii aveau vârsta de 7 ani, conform unei liste publicate de poliţia din Connecticut.

Medicul legist care a lucrat alături de alţi patru doctori şi şase tehnicieni la locul crimei a realizat autopsia a şapte victime. Toate fuseseră lovite de "3 până la 11 gloanţe" fiecare.

„Am văzut doar două victime împuşcate de la mică distanţă, însă am lucrat doar pe şapte victime, acesta fiind un eşantion şi nu am detaliile tuturor celorlalte leziuni”, a adăugat acesta.

„Toate victimele autopsiate cred că erau elevi în clasele primare”, a mai spus acesta.

În schimb, Carver şi adjuncţii săi nu au examinat încă trupul presupusului atacator, neputând furniza detalii pe această temă.

Ponta i-a trimis președintelui Obama o scrisoare de condoleanțe pentru familiile îndoliate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri