Martor: „Oamenii erau speriaţi, oamenii ţipau. Din club ieşea fum”

Data publicării:
martor

Tragedia de noaptea trecută i-a marcat pe viaţă pe toţi cei care au participat la concertul din club Colectiv. Ana Maria a scăpat ca prin minune. Povesteşte că de la începutul concertului au fost folosite artificii, lucru care i-a dat de gândit prin felul în care erau amplasate.

Ana Maria, martor: „Era o stare de bine la concert . Lucrurile mergeau frumos. Personal, m-am speriat puţin când am văzut artificiile de la primul cântec. Atunci când au urcat pe scenă şi au început să cânte au avut artificii în laterale. M-am speriat şi m-am tras înapoi. Şi alţi oameni din public s-au tras înapoi”.

Ana Maria a avut noroc. Cu doar câteva minute înainte de tragedie a ieşit din sală.

Ana Maria: „Ne-am dus la grupurile sanitare şi în momentul în care am ieşit de la grupurile sanitare am auzit: foc, arde, a luat foc. A fost creat un culoar lângă bar, oamenii care au fost la colectiv stiu. Ea m-a tras şi am mers spre ieşire şi am văzut cum tot tavanul ardea. Focul venea spre bar. Am zis că trebuie să ieşim repede pentru că oamenii sunt speriaţi şi se crează panică”.

În câteva secunde, tot tavanul clubului a fost cuprins de flăcări. Cei aproximativ 500 de oameni au dat buzna spre singura ieşire din club, mai povesteşte Ana Maria.

Ana Maria: „Încercam să găsim ieşiri în stradă. Nu se putea ieşi. Erau nişte locuri închise. La un moment dat, a apărut o fată care avea bluza arsă şi părul puţin ars. Era o singură uşă care deschidea în normal pt intrare şi ieşire. Mai erau nişte geamuri mari lângă . Era o singură uşă. Mirosea a carne arsă, a păr ars. Oamenii erau speriaţi, oamenii ţipau. Din club ieşea fum, fumul ajunse şi în Salsa, ne-am dus să luam apă. Era un alt club aflat acolo”.

Autorităţile susţin că ambulanţele au ajuns la faţa locului în 11 minute. Unii dintre martori spun că a durat mai mult.

Ana Maria, martor: „Am sunat la 112 şi am început să vorbesc nu tocmai într-o limbă română ortodoxă : vă rog să trimiteti o dată ambulanţele şi pompierii pentru că aici sunt oameni care mor, oameni care mor şi voi nu trimiteți ambulanțele. Mi-a pasat un domn care încerca să mă liniştească . I-am spus că sunt calmă și că ei nu reacționează la timp. M-au întrebat dacă cunosc patronii şi le-am spus că nu”.

Martorii mai povestesc că niciun reprezentat al clubului nu s-a implicat în evacuarea zonei. Localul ar fi avut doar trei agenţi de bază.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri