Medic de la Spitalul de Arsuri: Bănicioiu a încercat „să-și acopere mizeria, impotența, nepăsarea”

Data publicării:
BANICIOIU HEXIPHARMA-agerpres 8071280

Camelia Roiu, medic anestezist ATI: „Au fost acum zeci de ani, am văzut niște larve, dar nu ca acum. Era ceva accidental. De-a lungul vremii erau cazuri sporadice, dar nu ca acum. Am făcut în disperare. Filmul pus pe Tolontan este filmat de mine pentru că eu am ajuns la o disperare. Eu cu colegii mei din acest spital. Știu că am colegi care vor să mă linșeze, să mă bage în comisie de disciplină, dar am și colegi pe care îi stimez și care știu că sunt profesioniști adevărați și care își fac munca. Autoritățile știau ce se întâmplă în spital”.

Camelia Roiu, medic anestezist, a filmat acum mai bine de o săptămână larvele de pe un pacient aflat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arsuri. Medicul a vorbit şi despre problemele apărute de-a lungul timpului în privinţa transfuziilor. Dezvăluirea vine după ce o pacientă a murit după o transfuzie cu sânge dintr-o grupă incompatibilă.
 
Camelia Roiu, medic anestezist ATI: „Au fost foarte mari nereguli în sensul că unitatea de transfuzii nu era autorizată. Asistentele au fost nevoite să facă determinări de grupe de sânge, ele nefiind calificate în acest domeniu.”

Infecţiile sunt la ordinea zilei, susţine medicul anestezist.

Camelia Roiu, medic anestezist ATI: Rata de supravieţuire la reanimare în spitalul de Arşi este foarte mică.

Reporter: Definiţi foarte mică?

Camelia Roiu, medic anestezist ATI: Chiar nu ştiu. 10%

Reporter: Foarte mică însemnă 30%

Camelia Roiu, medic anestezist ATI: Sub.

Reporter: Sub 10%.

Camelia Roiu, medic anestezist ATI: Sub. Am ajuns la momentul asta... Deci, pacienţii pe care îi preiau din gărzi încerc să-i transfer cât mai repede pe alte secţii, deşi și alte secţii sunt infectate, tocmai din caza riscului enorm de infecţie.

Şefii spitalului şi chiar miniştri ai sănătăţii ar fi ştiut de toate aceste nereguli.

Reporter: Doamna doctor, îl mai ţineţi minte pe domnul ministru Bănicioiu care spunea la Colectiv că au tot ce le trebuie?

Camelia Roiu, medic anestezist ATI: Da.

Reporter: De ce credeţi că a spus asta ?

Camelia Roiu, medic anestezist ATI: Ca să îşi acopere mizeria, impotenţa, nepăsarea.

Reporter: Cu ce preţ?

Camelia Roiu, medic anestezist ATI: Cu preţul unor oameni, cu preţul unei vieţi pe care ei probabil nu pun niciun preţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri