Mihai Mălaimare, găsit incompatibil de ANI: „Evident că o să-i dau în judecată”

Data publicării:
cna 20mediafax-53458

Mihai Mălaimare a declarat că nici el, nici avocatul său nu au fost informaţi privind decizia ANI, potrivit MEDIAFAX.

„Eu nu am primit această informaţie, aştept să o primesc. Firesc era ca eu să fiu informat primul, aşa scrie şi în lege de altminteri, dar se pare că instituţia asta nu are treabă cu legea proprie. Când voi fi anunţat eu, atunci o să fac o declaraţie de îndată”, a spus Mihai Mălaimare.

Întrebat dacă va contesta în instanţă decizia ANI după ce îi va fi comunicată oficial, Mihai Mălaimare a răspus:„Bineînţeles că o să-i dau în judecată, evident că o să-i dau în judecată, nu încape discuţie”.

Potrivit ANI, în perioada 15 decembrie 2008-11 ianuarie 2013, Mihai Adrian Mălaimare a fost, simultan, atât membru titular în Consiliul Naţional al Audiovizualului, funcţie de demnitate publică asimilată celei de secretar de stat, cât şi manager, respectiv director al Teatrului Masca din Bucureşti, funcţie de conducere specifică instituţiilor publice.

În 11 ianuarie 2012, mandatul lui Mihai Mălaimare de membru în Consiliului Naţional al Audiovizualului a încetat, în urma demisiei acestuia.

În perioada 18 februarie 2008-5 martie 2009, Mihai Mălaimare a deţinut, în baza unor contracte de management încheiate cu Primăria Capitalei, funcţia de director al Teatrului Masca din Bucureşti, respectiv funcţia de manager începând din 5 martie 2009. Totodată, în perioada 18 ianuarie 2011-13 martie 2012, Mihai Mălaimare a asigurat conducerea interimară a Teatrului Masca.

Începând din 19 aprilie 2012, Mihai Mălaimare deţine şi funcţia de manager al Teatrului Masca, care este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, a precizat ANI.

„Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani”, se arată în comunicatul ANI.

Mihai Mălaimare poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri