Ministrul Sănătății: Sunt 33-35 de pacienți în stare critică

Data publicării:
banicioiu la floreasca

Sunt între 33 și 35 de pacienți în stare critică. Se fac toate eforturile pentru a-i stabiliza”, a spus ministrul. El a adăugat că mai sunt patru răniți care nu au fost identificați, iar la Institutul de Medicină Legală mai sunt de identificat trei persoane decedate.

Din păcate, și noaptea asta va fi la fel de grea ca și noaptea trecută și la fel de importantă pentru reușita tratării pacienților”, a adăugat Nicolae Bănicioiu.

„Personalul medical, ei au reușit, s-au mobilizat, le mulțumim pentru efort”, a mai spus ministrul.

„Admirabil la colegii mei e faptul că au venit din proprie inițiativă, nu i-a chemat nimeni”, a declarat și medicul Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar.

El a subliniat și mobilizarea din partea oamenilor care au venit să doneze sânge.

„Astăzi am avut 200 de donări. Mâine reluăm activitatea la ora 8. Cred că am reușit să facem o activitate inimaginabilă. Au fost niște acte de bunăvoință și de prietenie din partea tuturor celor care au fost aproape și de corpul medical, și de pacienți. O solidaritate excepțională”, a spus medicul.

Și la spitalul Floreasca s-a mobilizat personalul medical. Toți cei 15 răniți grav internați în acest spital sunt în stare stabilă, dar au suferit arsuri și sunt la terapie intensivă. Pacienții au între 18 și 35 de ani, a declarat un reprezentant al spitalului.

El a declarat că toți pacienții au fost identificați de către rude, iar membrii familiilor au fost informați de starea sănătății lor.

Și reprezentanții spitalului Floreasca au spus că medicii s-au mobilizat în urma incendiului și au venit să ajute inclusiv rezidenți și studenți.

Citiți și: 

Declarația martorului care spune că a fost primul care a anunțat Departamentul de Urgență
Incendiu în clubul Colectiv din Capitală. 27 de persoane au murit, 162 au fost rănite. Declaraţii cutremurătoare de la faţa locului. Cod roşu în spitalele din Bucureşti 
VIDEO. Declaraţii cutremurătoare ale martorilor la incendiul din clubul Colectiv: "Cine a fost mai tare trăieşte"
Incendiul din clubul Colectiv | Presa străină: Tragedia "a lăsat România uluită"
Martor la incendiul din clubul Colectiv, pentru Digi24: "Când a ajuns la tavan, focul s-a extins în 3 - 5 secunde, parcă era benzină"
Ce spun reprezentanţii firmei care au organizat show-ul pirotehnic din clubul Colectiv
VIDEO. Mobilizare fără precedent la Centrul de transfuzii din Bucureşti
Klaus Iohannis, la Spitalul Floreasca: Sunt cutremurat şi revoltat. Am indicii că nu au fost respectate reglementările legale
I. Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie de la Floreasca: "Este ca la război, se operează simultan în mai multe săli"
EXCLUSIV. Mărturie șocantă a firmei care a făcut antifonarea în clubul Colectiv
Dr. Monica Pop: „Am sperat că n-o să mai văd niciodată tragedia pe care am văzut-o la cutremurul din 77. Uite că se repetă”

Prevederi legale pentru spaţii în care au loc evenimente cu sute de persoane

GRAFICĂ Digi24. Momentul izbucnirii focului în club Colectiv

În Colectiv şi-a pierdut viaţa şi mama a cinci copii, angajată a clubului. Venise la muncă în locul unei colege

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri