Mircea Cosma, cercetat sub control judiciar

Data publicării:
mircea cosma mediafax crop2

Mircea Cosma a plecat astăzi de la Înalta Curte, după expirarea ordonanței de reținere de 24 de ore, și a fost dus direct la spital, la Ploiești, unde va rămâne internat pentru câteva zile pentru a-i fi supravegheată starea de sănătate.

La plecarea din Bucureşti nu părea să se simtă rău. Ba chiar, la ieşirea din sala de judecată, a stat de vorbă cu jurnaliştii.

Pe parcursul întregii zile, Mircea Cosma fusese atent supravegheat de un echipaj al Ambulanței Prahova, venind în fața instanței cu o perfuzie. Președintele CJ Prahova acuză un puseu de tensiune. El este hipertensiv și face tratament pentru această boală.

Şeful Consiliului Judeţean Prahova s-a prezentat astăzi în faţa instanţei însoţit de un medic, după ce şi-a petrecut noaptea în Spitalul judeţean Ploieşti.

Atât el cât şi fiul său, deputatul Vlad Cosma, sunt acuzaţi de trafic de influenţă.  

Prin decizia de miercuri, judecătorii au respins cererea DNA de arestare preventivă a preşedintelui CJ Prahova, însă i-au impus măsura controlului judiciar

Mircea Cosma va trebui să ceară încuviinţarea procurorilor pentru orice deplasare. 

Controlul judiciar este o măsură preventivă prevăzută de noul Cod de procedură penală, necesară pentru împiedicarea sustragerii inculpatului de la urmărirea penală.

În perioada în care se va afla sub control judiciar, Cosma trebuie să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie sau la organul desemnat cu supravegherea, ori de câte ori este chemat, să informeze cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului întocmit de poliţie şi, să nu părăsească România fără încuviinţarea prealabilă a procurorului, acesta având şi interdicţia de a deţine sau folosi arme.

În cazul lui Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, judecătorii instanţei supreme au stabilit ca măsură preventivă arestul la domiciliu.

Procurorii au început urmărirea penală şi în cazul lui Vlad Cosma, fiul lui Mircea Cosma.   


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri