Moise Guran explică de ce renunţă la emisiunea Biziday

Data publicării:
Moise Guran Digi24 3

Moise Guran a explicat la Jurnalul de Seară că nu va pleca de la Digi24, că rămâne implicat în proiectul Digi24, dar că a venit momentul să o decizie: „Am ajuns la concluzia că trebuie să fac ce am predicat la televizor de ani de zile. Când societatea se schimbă în jurul tău, nu poţi sta în turnul tău de fildeş.

Toată lumea a înţeles că plec de la Digi24, ceea ce este fals. Voi continua să colaborez cu Digi24”.

El a subliniat că decizia sa de a renunţa la emisiunea Biziday a fost luată în contextul în care este mult mai important să se adreseze celor care primesc în timp real informaţia.

„Ca jurnalist simt că e chestiune de luni sau ani când va fi mult mai important să mă adresez celor care primesc în timp real informaţia.

De câteva luni am cooptat nişte soft-işti în echipă care au început să lucreze la un altfel de mod de comunicare. Vreau ca ştirea să ajungă în timp real”, a arătat el.

Pe blogul personal, Moise Guran a explicat contextul proiectului său editorial: „Pe măsură ce internetul mobil pătrunde de jos în sus pe scara generațiilor, pe măsură ce grupuri de români mai noi sau mai vechi, dar mai adaptate capitalismului, exigențelor, acestei lupte permanente pentru supraviețuire și unor alte valori au acces la informație în timp real, în fața televizoarelor rămân tot mai des părinții și bunicii noștri.

Unei noi generații, să-i spunem generația bizi, generația care a abandonat deja televizorul sau o va face în anii următori, îi va veni rândul să reușească cu România în ceea ce alte generații poate au dat greș. Eu după acea generație mă duc”.

Explicaţiile au fost reluate şi în Jurnalul de Seară: „Oamenii pe care îi caut - ei sunt telespectatorii Biziday în cea mai mare măsură - dar sunt şi alţii care au înţeles altfel capitalismul, viaţa, care luptă în fiecare zi. Acei oameni şi alte generaţii care vor veni vor fi cele care vor schimba România.

Peste câteva luni sau ani, redacţia Digi24 va lucra la fel cum lucrează acum, dar având ca mediu de transmise principală nu televiziune, ci telefonul. Jurnaliştii vor face acelaşi lucru, dar pentru asta eu trebuie să fac altceva o perioadă.”

Moise Guran a afirmat că o să apară la televizor la Jurnalul de seară în fiecare luni, din septembrie, ca invitat.

„Îmi cer scuze de la oamenii care sunt dezamăgiţi că joi va fi ultima emisiune Biziday”, a spus el.

Ultima ediție a Biziday va fi difuzată joi, 23 iunie. Moise Guran va rămâne însă la Digi24 și după această dată, în calitate de invitat la emisiuni ale Digi24. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri