Negocierile pentru autostrada Comarnic-Braşov se apropie de final. Victor Ponta se întâlneşte cu câştigătorii licitaţiei

Data publicării:
autostrada-comarnic-brasov-constructie

Autostrada trece prin munţi şi costă peste 1,2 miliarde de euro, în varianta optimistă. Pentru că statul ar putea plăti, de fapt, chiar dublu. Lucrarea ar trebui să fie gata în 2017. Autostrada va fi dată în concesiune pentru o perioadă de 30 de ani, iar statul ar trebui să acopere costurile constructorului în cazul în care traficul de maşini nu va fi suficient de mare. Fiecare şofer va trebui să plătească o taxă de 3 euro la fiecare sută de kilometri.

Proiectul autostrăzii Comarnic - Braşov a fost lansat în 2004. Atunci, francezii de la Vinci semnau contractul de parteneriat public-privat pentru realizarea a 36 de kilometri de autostradă între Comarnic şi Predeal. Costul era de 480 milioane de euro. Nu au facut rost de bani de la banci şi au mai încercat o dată, în 2010, când au format o asociere cu grecii de la Aktor. Deşi au câştigat licitaţia, cele două firme au renunţat la lucrare tot din lipsă de bani.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri