Noul ministru al Culturii, Gigel Știrbu, a depus jurământul. Președintele nu a făcut declarații la ceremonie

Data publicării:
52aaf6d195f9cfcc21000004 1

Actualizare 16.30. Noul ministru al Culturii, Gigel Știrbu, a depus jurământul la Palatul Cotroceni. Ceremonia a început cu întârziere, deoarece ședința CSAT s-a prelungit. Președintele Traian Băsescu nu a făcut nicio declarație la ceremonie, așa cum face de obicei la învestirea unor oficiali. La ceremonia depunerii jurământului de către noul judecător al CCR Tonu Greblă, Traian Băsescu a rostit un scurt discurs. 

_____________________________

De când a fost nominalizat pentru postul de ministrul Culturii, numele lui Gigel Ştirbu a început să fie rostit tot mai des de sătenii din Roşieni de Olt, localitate în care deputatul PNL şi-a început cariera preoţească.

Timp de şase ani a slujit la Biserica „Hramul Sfântului Nicolae”. Enoriaşii au numai cuvinte de laudă despre predicile ţinute de preotul Gigel Ştirbu şi îl regretă ca pe un părinte de suflet.

„Făcea o slujbă minunată, toată lumea a plâns după dânsul când a plecat. Ştiţi cum l-a iubit lumea? Doamne, ca pe Dumnezeu cred că l-a iubit, aşa de bun ce a fost”, mărturisește o femeie.

A fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 30 Olt, colegiul uninominal nr.6. În 2007 a fost secretar de stat în ministerul pe care ar urma să îl conducă. El a fost numit în acea funcţie de premierul de atunci, liberalul Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat ce părere are despre eventuala numire a lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii, filosoful Andrei Pleşu a spus că nu îl cunoaşte, nu a auzit niciodată de acesta şi că „un Gigel în plus nu mai contează”.

Răspunsul liberalului nu a întârziat să apară, însă gramatica i-a jucat feste.Sunt atât de mândru de numele meu, le mulţumesc părinţilor pentru numele care ( n.r. pe care) mi l-au dat”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri