O întâmplare „ciudată” povestită de un supraviețuitor al incendiului din Colectiv

Data publicării:
alin pandaru

„Aș vrea să vă povestesc o întâmplare ciudată legată de prietenul meu Claudiu Petre, pe care l-am tot căutat în cursul zilei de ieri (sâmbătă – n.r.) și am mobilizat chiar și presa. O să vreau niște răspunsuri. După incendiu, pompierii l-au scos pe prietenul meu Claudiu din club, apoi eu împreună cu un prieten de-al meu l-am cărat până la o ambulanță, acolo i s-a acordat primul ajutor, s-au efectuat manevre de resuscitare, după care ambulanța a dispărut, iar noi am reușit ulterior să vorbim cu șoferul ambulanței, care ne-a spus că n-a mai avut ce să facă și că l-au lăsat ACOLO. Acolo unde? Adică acolo unde i-au lăsat pe toți cei care au decedat în seara respectivă. Nu, nu la IML (Institutul de Medicină Legală – n.r.). Aparent, s-au adunat toate trupurile într-un loc, până i-au adunat pe toți și abia pe urmă au urmat să-i trimită la IML. Am aflat vestea cu mare durere, am împărțit vești proaste toată noaptea către toți cei care mă întrebau pe internet ce s-a întâmplat, către toți cei care îl sunau pe telefonul lui, era la mine telefonul lui și trebuia să le dau vești proaste, ca Claudiu nu mai e. Iar ieri (sâmbătă) am fost la IML să-l găsim, să-i recuperăm trupul și am avut surpriza să nu-l găsim acolo! Ni s-a spus că nu este acolo. Am avut chiar două prietene care au intrat să identifice cele șase trupuri neidentificate la momentul respectiv și niciunul dintre acele trupuri nu era Claudiu.

Apoi a început vânătoarea prin toate spitalele. Oameni pe care nu-i cunoaștem au întrebat de el, au fost cu poza lui la spitale, prietenii au alergat de colo-colo, fără succes, din păcate. Unul dintre prietenii mei a vorbit chiar cu Raed Arafat, care ne-a spus că încearcă să-l găsească și să încercăm azi (duminică) la IML după 9.00-9.30. Astăzi am fost la 9.00 la IML și am aflat că Claudiu a apărut brusc pe lista celor identificați. Într-adevăr, a fost cineva din familie, l-a identificat și am cerut explicații la IML. Ni s-a spus că inițial nu au reușit să-l identifice, pentru că în buletin avea o barbă mai mică, acum el are de fapt barba mai mare, mă rog, ni s-a spus că a fost identificat de familie ca fiind unul din cei patru rămași neidentificați la momentul respectiv. Aș vrea să știu cum de a apărut așa, brusc, la IML, în condițiile în care ieri cu siguranță nu era? Același lucru întâmplându-se și cu alte persoane care au fost căutate, ieri, toată noaptea – Andrei. Cum vedeți dvs această situație?

Alin Pandaru are și o ipoteză: crede că numărul celor care au decedat vineri seară a fost mult mai mare decât cel comunicat de autorități și probabil că numărul celor răniți și care sunt acum în spitale este de asemenea mult mai mare decât cel confirmat de autorități. De ce nu se dau numerele corecte? Ce se încearcă să se ascundă?

Alin Pandaru a mai menționat că a fost în urmă cu câteva ore la capelă, unde a văzut trupul lui Claudiu. „L-am văzut exact cum l-am lăsat la ambulanță, recongnoscibil, putea să-l recunoască absolut oricine ar fi văzut o poză cu el. Deci, prietenele mele au fost acolo, i-au verificat pe toți cei șase, azi ni s-a spus că el ar fi fost, de fapt, unul dintre cei șase, din cei 27 anunțați inițial”, a subliniat Alin Pandaru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Nu crede nici în...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...