O zonă din Parcul IOR este invadată de zile întregi de șobolani, muncitorii primăriei au venit azi să tundă iarba

Data publicării:
sobolani parc ior-1

În această dimineață, la intrarea în Parcul Alexandru Ioan Cuza a apărut o echipă de muncitori care a venit să tundă iarba. Aceștia nu au vrut să spună cine i-a trimis, dar au precizat că au primit ordin să tundă iarba din toată această zonă, inclusiv de pe terenul retrocedat.

Însă, reprezentanții Primăriei București au spus că nu pot face deratizare pe o proprietate privată, al cărui proprietar este de negăsit. În tot acest timp, șobolanii continuă să se plimbe pe alee dintr-o parte în alta, la doar câțiva metri de stația de metrou Titan. Speriați de zgomot, unii șobolani s-au urcat în copaci.

Imaginile revoltătoare de la intrarea în parcul Alexandru Ioan Cuza au stânit reacţii doar din partea bucureştenilor. Autorităţile sunt în continuare impasibile. Bunici alături de copii, tineri care se joacă sau oameni care au ieşit să se relaxeze în parc sunt uluiţi de ce au găsit.

„E chiar grav! Foarte neplăcută. Aşa ceva nu prea s-a obişnuit”, spune unul dintre bunici, care a adăugat că nu și-ar lăsa nepotul nesupravegheat în această zonă.

Scuza firmei care se ocupă de exterminarea şobolanilor din Bucureşti e că nu poate intra pe un teren privat în lipsa proprietarului. Oamenii care locuiesc în zonă spun că cele 12 hectare ar aparţine unei femei în vârstă de 90 de ani.

Deţine două sute de hectare retrocedate în Capitală. Nu se doreşte găsirea ei”, spune Cornelia Mihai, locatar.

Trecătorii spun că de vină sunt şi cei care aruncă resturi de mâncare în zonă.

„Din cauza infecţiilor, mizeriei. Aruncă toată lumea aici. Trebuie să facă frumos, curăţenie, ordine. Tot parcul ăsta e foarte mizerabil”, spune o persoană intervievată de reporterii Digi24.

De curăţenie s-au ocupat ultima oară oamenii din cartier. O amintire întreruptă brusc de una dintre rozătoare.

„Am făcut ecologizare voluntară. Dar noi căram cu sacii şi alţii râdeau de noi: ia, uite-i, ce proşti sunt. N-am văzut niciodată o firmă”, a spus unul dintre ecologiștii voluntari.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei ne-au transmis că nu au informaţii despre proprietarul terenului. Acelaşi răspuns l-am primit şi de la Primăria sectorului 3.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri