Opoziția nu vrea ca procurorii să fie convocați la audieri în Parlament

Data publicării:
MONICA MACOVEI -Mediafax Foto-Stefan Micsik

„În opinia mea, este evident că atunci când au spus că orice persoană chemată la Parlament trebuie să vină au avut în vedere in primul rând procurorii, pentru că oful lor este să tragă la răspundere procurorii, să-i intimideze, să-i facă prin orice mijloc să nu mai facă anchete”, a spus Macovei.

„Nu putem avea un unic suspect, Parlamentul, pentru care avem prezumţie de vinovăţie, și un unic îngeraş, care este Parchetul. Nu văd cum din start să refuzăm acest principiu, pentru că s-ar putea la un moment dat să fie nevoie de nişte clarificări despre activitatea unei instituţii”, a replicat Crin Antonescu.

„Mi-e teamă că o să ajungem să avem în Constituție o prevedere de genul numai cine are carnet PSD sau PNL poate să voteze legi sau poate să facă anchete penale”, a subliniat Monica Macovei.

„Aceste Parchete, Înalte Curţi nu ne sunt date de Dumnezeu ca tablele legii sau ca Evanghelia. Sunt tot nişte oameni din această societate, nişte oameni care alcătuiesc instituţii publice, sunt tot nişte oameni numiţi, până la urmă”, a subliniat Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri