Panama Papers | Afacerile controlate de miliardarul israelian Beni Steinmetz în România

Data publicării:
STEINMETZ captura

Benjamin Steinmetz a avut o influenţă mare în România, potrivit acestor dezvăluiri. Omul de afaceri este însă mai cunoscut în România pentru implicarea în scandalul Roșia Montană.

BSG Resources (BSGR), una dintre companiile sale, este cel mai important acționar din proiectul aurifer. Companiile sale, alături de ceilalți acționari, au dat în judecată statul român la curtea de arbitraj din Washington unde poate cere despăgubiri de miliarde de dolari pentru blocarea proiectului aurifer.

Potrivit Rise Project, documentele devoalate în scandalul Panama Papers arată că aceeași firmă care îl reprezintă pe Steinmetz în afacerea Roșia Montană, BSGR, a jucat un rol important în alt scandal care a zguduit economia României: afacerile din jurul rafinăriilor RAFO Onești și Dărmănești, mamuți industriali al căror colaps a lăsat pe drumuri mii de oameni.

Acum trei săptămâni, procurorii români au emis un mandat de arestare pe numele magantului israelian. Stabilit în Elveția, Steinmetz este acuzat alături de alți asociați de afaceri și de prințul Paul de România într-un caz de masive retrocedări ilegale de terenuri.

Citiți și

Oamenii de afaceri israelieni urmăriţi în dosarul retrocedării Fermei Băneasa, cercetaţi în libertate

DNA, o nouă lovitură pentru Daniel Morar. Dosarul Hrebenciuc-Sturza a stat la sertar până în 2014

INTERCEPTĂRI | Remus Truică ar fi negociat funcții onorifice în Guvern pentru Paul al României 

Cine sunt miliardarii israelieni din dosarul retrocedărilor


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri