Familia lui Luciano Pavarotti nu-i permite lui Trump să folosească vocea marelui tenor în campanie

Data publicării:
donald trump GettyImages-513916870-2

Familia lui Pavarotti a anunțat că marele tenor, dispărut în 2007, nu ar fi aprobat ca Trump să folosească înregistrări cu interpretarea celebrei arii din opera Turandot, de Giacomo Puccini, pe care Pavarotti o interpreta la finalul fiecărui concert al său, începând cu anii '80.

Ca membri ai familiei, facem apel la memorie, amintind că valori precum fraternitatea și solidaritatea, pe care Luciano Pavarotti le-a exprimat de-a lungul întregii sale cariere, sunt pe deplin incompatibile cu viziunea oferită de candidatul Donald Trump”, se arată într-o declarație publicată de presă, citată de Le Figaro.

 Aria în cauză, Nessun Dorma (Nimeni să nu doarmă -n.r), are la final o vibrantă frază muzicală, în care este repetată vocabula ''vincero'' (Voi invinge- n.r.), iar interpretarea lui Pavarotti a devenit iconică, a făcut-o cunoscută în lumea întreagă, nu doar de pasionați de operă.

Din luna mai încoace, Donald Trump și-a tot schimbat coloana sonoră a mitingurilor electorale, după ce mai multe staruri i-au cerut să nu le mai folosească muzica. Adele i-a interzis să-i fie preluată melodia Țrolling In The DeepȚ, Rolling Stones i-a cerut să nu le mai fie interpretate două celebre melodii, ''You Can't Always Get What You Want'' fiind una dintre ele. Recent, și formația REM, și cei de la Queen i-au interzis lui Trump să mai redea melodiile lor în campanie.

Pe de altă parte, în campaniile electorale americane, este tradițională susținerea de care se bucură democrații din partea vedetelor din show-business. De-a lungul timpului, de la Barbra Streisand la Beyonce sau Bruce Springsteen li s-au alăturat candidaților democrați pentru fotoliul la Casa Albă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri