Presa mondială anunţă demisia lui Victor Ponta în urma protestelor de stradă

Data publicării:
bbc ponta demisie

Televiziunile Euronews şi BBC au anunţat demisia premierului român Victor Ponta în regim de breaking news. Agenţia Reuters a fost printre primele care au preluat declaraţia lui Liviu Dragnea. La rândul său, Agenţia France Presse titrează: România. Premierul Victor Ponta demisionează după drama de la discotecă.

Postul public de televiziune britanic BBC anunţă: Premierul român Ponta demisionează în urma incendiului. BBC subliniază că premierul şi-a dat demisia la o zi după un protest la care au luat parte zeci de mii de oameni revoltaţi de tragedia de la clubul Colectiv din Bucureşti.

Publicaţia germană Der Spiegel scrie că Guvernul României demisionează drept răspuns la incendiul devastator de vineri seara. De asemenea, jurnaliştii germani notează că, aseară, zeci de mii de oameni au manifestat în centrul Bucureştiului împotriva guvernului.

Anunţul demisiei lui Victor Ponta a fost preluat şi de postul SkyNews care scrie că premierul României, Victor Ponta, şi-a dat demisia după uriaşele proteste declanşate de incendiul dintr-un club bucureştean, în care au murit 32 de oameni.

La rândul său, Agenţia de presă spaniolă EFE informează despre demisie şi notează că Victor Ponta este trimis în judecată pentru corupţie şi că este acuzat de complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în documente.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri