Președintele Iohannis are luni consultări cu liderii partidelor parlamentare privind Strategia Națională de Apărare

Data publicării:
iohannis consultari psd 20 aprilie 2015

Consultările vor avea loc la ora 18,00 la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Șeful statului a declarat săptămâna trecută că la aceste discuții se va aborda și subiectul Victor Ponta, în cazul căruia DNA a cerut Camerei Deputaților începerea urmăririi penale. În acest context, președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta.

Președintele Klaus Iohannis, discurs în faţa aleşilor: Îmi doresc un Parlament puternic. Aşteptările mari pot duce la rezultate mari

Pe 9 februarie, președintele Klaus Iohannis a anunțat în plenul legislativului că în decursul acestei sesiuni parlamentare va prezenta Parlamentului Strategia Națională de Apărare.

Respectul față de instituția Parlamentului se exprimă și în îndeplinirea obligațiilor care îmi revin în calitate de președinte. În decursul acestei sesiuni voi prezenta Parlamentului strategia națională de apărare în conformitate cu Legea fundamentală”, declara Klaus Iohannis, la Parlament.

Pentru elaborarea Strategiei Naționale de Apărare au fost consultate comisiile de apărare ale Parlamentului, reprezentanți ai societății civile, ai mediului academic, ai instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale.

Strategia Națională de Apărare trebuie înaintată Parlamentului în termen de șase luni de la învestirea în funcție a președintelui, care a avut loc pe 21 decembrie 2014.

Citiți și: Partidele, convocate la Cotroceni pentru Strategia de Apărare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri