Protest față de gazele de șist. Locuitorii din Pungești au televiziune online

Data publicării:
pungesti-2

Actualizare 12:00: Deși compania americană Chevron a anunțat că își suspendă activitatea și a restras utilajele din zona unde urmau să fie instalate, localnicii nu sunt siguri că dacă ei vor pleca utiliajele nu vor fi aduse înapoi.

Ei au anunțat că vor rămâne în continuare acolo. Astăzi ei protestează pentru a cincea zi consecutiv.

În Canada sunt tot demonstrații împotriva exploatării gazelor de șist, acolo Poliția a intervenit, eu nu vă cer decât dacă se trece linia roșie”, a spus astăzi Victor Ponta în ședina de Guvern.

Aici se plătește o factură a minciuni. Oamenii aceștia au mințit, au indus în eroare politică cu mii de activiști, în timpul lui Boc și Ungureanu spuneau că gazele de șist sunt o crimă, Roșia Montană este o crimă, au venit însă la guvernare și trebuie să facă niște politici. Nu pot constata o acțiune ilegală a jandarmilor, ce este ilegal este neintervenția forțelor de ordine când se blochează căi de comunicații în mod neautorizat, să nu se supere nimeni, cu cât astfel de manifestații se vor desfășura în afara legii, cu atât vor deveni mai puțin legitime și credibile”, a declarat astăzi președintele Traian Băsescu.


Prima sondă de explorare de la Pungești ar trebui amplasată la mai puţin de un kilometru de locuinţele oamenilor.

Ideea de a transmite pentru prima dată, pe internet, situaţia din Pungeşti îi aparţine lui Dan Albu, un tânar din Bârlad.

Nefiind aici nicio televiziune, trebuia să anunțăm populația României (...) Chiar am fost sunat să ceară acordul dacă pot să utilizeze imaginile și m-au întrebat ce sursă să scrie. Le-am spus: scrieți TV Pungești”, spune Dan Albu.

Tânărul este specialist în publicitate on line și, de la începutul săptămânii, a renunțat la alte proiecte ca să ţină lumea conectată la evenimentele din Pungeşti.

Noi nu vrem să covingem populația să fie împotriva gazelor de șist, noi vrem pur și simplu să informăm populația, să vadă ce s-a întâmplat și in alte tări și ei hotărăsc dacă este bine pentru ei sau nu”, mai spune Dan Albu.

Despre gazele de şist, oamenii au aflat din clipurile video publicate pe internet sau din filmuleţele proiectate la căminul cultural.

Locuitorii au protestat timp de cinci zile consecutiv față de explorarea făcută în zonă pentru gazele de șist. Localnicii au petrecut încă o noapte sub cerul liber, refuzând să plece de pe câmpul pe care ar fi trebuit să înceapă lucrările de explorare.

Chiar dacă reprezentanţii companiei Chevron au anunţat că suspendă operaţiunile şi au retras utilajele încă de joi dimineaţă, oamenii vor să se asigure că angajaţii companiei americane nu se vor întoarce.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri