Pungești. Radu Stroe: Jandarmii au acţionat protrivit legii. Unii demonstranți au fost agresivi

Data publicării:
radu stroe- mfax

Declaraţiile au fost făcute în direct la Digi24, în cadrul unei ediţii speciale dedicate controversei explorării şi exploatării gazelor de şist.

Radu Stroe a explicat că jandarmii nu au făcut altceva decât să intervină în momentul în care au constatat încălcări ale legilor.

La rândul său, activistul Claudiu Crăciun a declarat că a fost reţinut la o oră după ce a plecat din zona unde au avut loc protestele şi că ar fi fost agresat de jandarmi.

„Aţi văzut ce au făcut acolo şi jandarmii au acţionat protrivit legii. Sătenii, ca şi cei care au fost alături de ei, invocă faptul că jandarmii au fost agresivi. Ce aş putea să vă spun eu? Oare unii demonstranţi cum au fost? Tot agresivi au fost! Au intrat pe propietate privată, au distrus, au dezaxat stălpii. Dacă aşa înteleg ei să demonstreze paşnic..”, a afirmat Radu Stroe într-o intervenție telefonică la Digi24.

Da, am fost loviţi. E o agresivitate pe care n-o înţeleg. Violenţa e structurală. Faptul că e o zonă sub ocupaţie arată că e violenţă structurală, care reiese prin acte de violenţă împotriva cetăţenilor. E un spaţiu în care Constituţia nu se mai aplică. E o colonie internă păzită cu sute de jandarmi şi care arată că drepturile fundamentale şi statul de drept sunt suspendate în această comună”, a spus Claudiu Crăciun. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri