REPORTAJ. La Râmnicu Sărat oamenii fac naveta 10 kilometri, pe jos, cu mâncare după ei

Data publicării:
sotii marin

Imediat ce autoritățile au anunțat că Drumul European 85 este deschis, iar oamenii care au rămas captivi s-au bucurat că pot părăsi această zonă, ei au spus că se tem în continuare, pentru că din jurul orei 15:30 a început, din nou, să ningă și mai tare, iar vântul suflă din nou cu putere.

Ei mai spuneau că se tem ca autoritățile se considere riscantă deschiderea E85 și să-l închidă iar.

Pe distanța dintre Buzău și Râmnicu Sărat, șoferii pleacă în grupuri de câte 10-15 autoturisme, escortați de Poliție.

Autoritățile spun că nu vor să riște ce porțiunea de drum dintre Buzău și Râmnicu Sărat să fie blocată, așa că TIR-urile sunt staționate în localități.

În Râmnicu Sărat, zeci de şoferi au rămas captivi în propriile maşini mai bine de două zile. Oamenii spun că nu au mai putut înainta şi nu au avut bani de cazare.

„De la ora 2:00 noaptea, nu a trecut un plug. A stat zăpada, a stat și vântul, dimineața, la 8:00 jumătate, au plecat primele două mașini”, a spus unul dintre șoferi.

„Nu mai avem deloc rabdare, ni s-a urât. Stau de sâmbătă de la ora 12:00”, a spus un alt șofer.

„Cine să vorbeasc? Nu ne-a băgat nimeni în seamă”, a adăugat un șofer.

„Stăm cu o femeie paralizată în mașină. Am sunat de trei ori la urgențe și nimeni nu ne bagă în seamă”, a spus o femeie.

Pe străzi, zăpada depăşeşte în unele locuri chiar şi un metru. Răgazul dat de vreme autorităților din Râmnicu Sărat a cam expirat, în cele șase ore, doar câteva dintre drumuri au apucat să fie deblocate.

Probleme sunt şi în afara oraşului. Cu ele se confruntă cei care fac naveta ca să ajungă la serviciu. Este şi cazul soţilor Marin, care au fost nevoiţi să meargă zece kilometri pe jos prin zăpadă. S-au pregătit ca să înfrunte iarna grea şi spun că aşa cum ei pot şi alţii ar trebui.

„Ne-am luat de mâncare. Sarmale, gogoși. Aici am încă o pereche de cizme, de șosete”, a spus doamna Marin.

Ei spun că merg în fiecare zi, pe jos, câte zece kilometri.

Tot timpul, în fiecare zi. Zece kilometri pe zi, cu pachet cu tot”, a mai spus doamna Marin.

Două zile a nins fără oprire în judeţul Buzău, care s-a aflat şase ore sub cod roşu de ninsoare şi viscol. În județ a fost instituită starea de alertă, măsură care a fost luată şi pentru judeţele Brăila şi Vrancea.

Traficul rutier era întrerupt luni, la ora 14.00, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsoanele A2 București-Fetești și A3 Centura București-Ploiești, precum și pe 19 drumuri naționale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri