Atacul din Iași. Recompensă de 1.800 de euro pentru studentul Marian Platonov

Data publicării:
platonov 1

Fundaţia Edelweiss din Republica Moldova, înfiinţată de omul de afaceri Vlad Plahotniuc, a anunţat că îi va oferi 30.000 lei moldoveneşti - aproximativ 1.800 de euro - studentului Marian Platonov, pentru că acesta a intervenit şi l-a imobilizat pe bărbatul care a încercat să detoneze o bombă în clădirea Facultăţii de Electronică din Iaşi, relatează Mediafax.

„Fundaţia Edelweiss îi va oferi 30.000 MDL tânărului student Marian Platonov, pentru curajul de care a dat dovadă în momente critice, când o persoană cu probleme psihice a ameninţat detonarea unui bombe la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Considerăm că gestul lui Marian Platonov este unul extraordinar, iar curajul său ne face mândri pe noi toţi, cetăţenii Republicii Moldova. Cei 30.000 MDL, pe care îi oferim, reprezintă o modestă recompensă pentru Marian Platonov, un tânăr care merită pe deplin recunoştinţă şi apreciere publică, atât în Republica Moldova, cât şi în România", se arată într-un comunicat al conducerii fundaţiei Edelweiss.

Platonov a acordat ieri un interviu pentru Digi24, în care a povestit cum a acționat. El a spus că nu i-a fost frică să-l imobilizeze pe autorul atacului. Abia după aceea a realizat ce s-a întâmplat, a adăugat el. Timp de 10 minute, Marian Platonov și un coleg de-al său l-au ținut pe atentator legat cu o curea a profesorului său, până au ajuns forțele de ordine.  

Citiți și Marian Platonov, studentul care l-a imobilizat pe atentator: „L-am legat cu o curea a unui profesor”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri