Reportajul Sky News | Dan Mihalache: S-ar putea să fie şi implicaţii care ţin de geopolitica zonei

Data publicării:
dan mihalache facebook crop

„Am făcut un anumit efort de comunicare începând cu ziua de ieri, am dat publicităţii primele concluzii ale poliţiei române, le-am trimis presei, la Sky News. Le-am solicitat să ia în considerare concluziile, am comunicat cu autorităţile britanice care au înţeles acest lucru, am sesizat inclusiv ieri autoritatea de reglementare în domeniul audiovizualului din Marea Britanie privind acest reportaj. Mâine vorm relua procedurile în baza noilor date care au apărut

Cei de la Sky News se cam dau pierduţi, cum s-ar spune nediplomatic.

Imaginea se creează prin acumulări succesive, nu cred că acest reportaj a creat o gaură în cer în opinia publică britanică, dar se creează un fel de halou general, că ceva nu e în regulă cu România.

Pâna la urmă e nevoie de o strategie de comunicare a noastră, care să profileze un alt tip de imagine. Dar aşa cum vedeţi la Sky News nu avem neapărat numai prieteni. Eu pot suspecta şi alte elemente în jurul acestui reportaj. Vă invit să vedeţi cine a preluat acest reportaj pe alte site-uri şi cum a fost reflectat el”, a declarat Dan Mihalache. El a subliniat că e vorba despre „site-uri din Marea Britanie, dar finanţate din afara Marii Britanii”.

„S-ar putea să fie şi implicaţii care ţin de geopolitica zonei. Dar asta e strict speculativ şi nu e rolul meu să mă exprim asupra acestor lucruri”, a afirmat ambasadorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri