Reuniune CSAT. Criza din Crimeea, disfuncţiile din activitatea Institutului Cantacuzino şi securitatea cibernetică

Data publicării:
csat-2

Consilul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte joi după-amiază. Primul subiect de pe ordinea de zi este evoluţia situaţiei internaţionale în contextul evenimentelor din Ucraina. CSAT face şi bilanţul activităţii instituţiilor din domeniul securităţii. Disfuncţiile din activitatea Institutului Cantacuzino cu implicaţii în securitatea naţională şi măsurile pentru dezvoltarea sistemului naţional de securitate cibernetică constituie alte subiecte de pe ordinea de zi.

Foto: Presidency.ro

Şedinţa CSAT de joi, convocată de preşedintele Traian Băsescu pentru ora 15:00, nu este una extraordinară, ci una trimestrială.

Pe ordinea de zi publică a şedinţei CSAT se află cinci mari subiecte, potrivit comunicatului transmis miercuri de Preşedinţie:

- evaluarea situaţiei internaţionale prin prisma evenimentelor din Ucraina;

- activitatea desfăşurată de instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii internaţionale în anul 2013 şi principalele obiective pentru anul 2014;

- disfuncţii în activitatea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie „Cantacuzino” cu implicaţii în planul securităţii naţionale;

- măsuri privind dezvoltarea sistemului naţional de securitate cibernetică;

- activitatea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în anul 2013.

Pe timpul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională, se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri