Revoltă închisoare. Sute de deținuți, în greva foamei 

Data publicării:
detinuti revoltati botosani-1

Protestele deținuților au început luni seară la Penitenciarul de la Iași, iar a doua zi spiritele s-au încins și la închisoarea de la Botoșani. Protestatarii au dat foc saltelelor, au ars haine pe care le-au aruncat de la geamurile celulelor, s-au urcat pe clădiri, iar unii dintre ei au refuzat hrana.

Detinutii se plâng de condițiile improprii de detenție: camere supraaglomerate, mâncare proastă, lipsa asistenței medicale.

De ieri au început proteste și la penitenciarele din Tulcea, Bistrița, Constanta, Miercurea Ciuc, Arad, Oradea, Vaslui, Giurgiu si Rahova. Amploarea acestor revolte ale deținuților i-a determinat pe sindicaliștii din Administrația Națională a Penitenciarelor să reacționeze.

De asemenea, pe ministrul justiției, Raluca Prună, spune că este la curent cu problemele din închisori si cere răbdare pentru a lua măsuri.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a emis un comunicat de presă în completarea informațiilor centralizate în data de 13.07.2016, la ora 11.00, pentru a transmite situația din unitățile penitenciare, evaluată la ora 23.00:

Penitenciarul Iași, nu sunt manifestări, 226 deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Poarta Albă, nu sunt manifestări, un deținut a refuzat hrana.

Penitenciarul Botoșani, 95 de deținuți se manifestă zgomotos în curtea de plimbare, 13 deținuți au escaladat și protestează pe acoperișul unei secții de deținere și opt pe acoperișul curții de plimbare, 590 de deținuți au refuzat hrana. A fost solicitat sprijinul structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Penitenciarul Oradea, nu sunt manifestări, 11 deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Miercurea Ciuc, nu sunt manifestări, 15 deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Giurgiu, nu sunt manifestări, 1 deținut a refuzat hrana.

Penitenciarul Vaslui, nu sunt manifestări, 2 deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul București Jilava, fără manifestări, 10 deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Tulcea, nu sunt manifestări, 235 deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Bistrița, doi deținuți au escaladat acoperișul unei secții de deținere și șapte acoperișul blocului alimentar, fără manifestări violente, 247 deținuți au refuzat hrana. A fost solicitat sprijinul structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Penitenciarul Deva, fără manifestări, șase deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Aiud, fără manifestări, 54 deținuți au refuzat hrana.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri