Avertizările cod portocaliu de ploi abundente și cod galben de vânt puternic au expirat

Data publicării:
ploaie vant mediafax

Actualizare 12:00: Atenționarea cod galben de vânt a expirat. Au fost vizate județele Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Buzău, Ilfov (inclusiv zona municipiului București) și Bistriţa.


Actualizare 11:00: Atenționarea cod galben de ploi abundente a expirat. Avertizarea a fost valabilă în cea mai mare parte a judeţelor MehedinţiGorj, jumătatea nordică a judeţului Dolj, local în judeţul Vâlcea şi în extremitatea estică a judeţului Caraş-Severin


Actualizare 10:00: Codul galben de vânt a fost extins și pentru Bistrița Năsăud, inclusiv municipiul Bistiţa. În acest județ vântul va atinge și depăși la rafală viteze de 55...65 km/h.  


Actualizare 8:40: Meteorologii au extins codul galben de vânt. Astfel, până la ora 12:00, pe arii extinse în judeţul Ilfov (inclusiv zona municipiului București) se vor semnala: intensificări ale vântului ce vor atinge local 55...65 km/h. 


Actualizare 7:00: Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o avertizare de tip cod portocaliu de ploi abundente. Codul este valabil astăzi între orele 8-11:00 în cea mai mare parte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, jumătatea nordică a judeţului Dolj, local în judeţul Vâlcea şi în extremitatea estică a judeţului Caraş-Severin.

În aceste zone se vor semnala ploi abundente - în intervalul atenţionat va continua să plouă şi se vor înregistra cantităţi de apă în jur de 15 - 20l/mp, în zonă acumulându-se până la ora 8:00 cantităţi de apă în jur de 50 l/mp. Ploile vor fi asociate cu intensificări temporare ale vântului de peste 50...60 km/h.


Cu doar câteva zile înainte de sărbătorile pascale, iarna a revenit în forţă la munte. Luaţi pe nepregătite de ninsoare, zeci de şoferi care tranzitau culoarul Rucăr-Bran, cu maşinile neechipate de iarnă, au rămas înzăpeziţi.

Probleme au fost şi pe calea ferată. Sub greutatea zăpezii, mai mulţi copaci s-au rupt şi au căzut pe linii, între staţiile Predeal şi Braşov.

Iar la munte continuă să ningă. Codul galben de ploi şi ninsori, emis ieri după-amiază pentru 7 judeţe, va expira abia în această seară, la ora 20.00.

În Oltenia şi în sudul Banatului, cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp şi izolat 50 l/mp, iar vântul va bate cu o viteză de până la 60 km/h.

În vigoare este şi o atenţionare hidrologică cod galben, valabilă vineri, la ora 18.00, pentru râurile din judeţele Caraş-Severin, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea.

Totodată, meteorologii au emis o atenționare cod galben de vânt, în vigoare astăzi până la 12:00. Pe arii extinse în judeţul Teleorman, sudul judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, vestul judeţului Ialomiţa şi sudul şi estul judeţului Buzău se vor semnala intensificări ale vântului, ce vor atinge local 55...65 km/h.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri