Roșia Montană, a 11-a duminică de proteste. Aproapre 1.000 de oameni au manifestat la Universitate

Data publicării:
rosia montana 10 oct rezistenta urbana facebook 1

Actualizare 22.15. Practic, mitingul de la Universitate a luat sfârşit, în piaţă mai fiind doar câteva zeci de protestatari.Aceştia au spus că se vor mobiliza în continuare şi vor ieşi în stradă până când parlamentul va respinge proiectul Roşia Montană.

Celor care au manifestat împotriva proiectului Roşia Montană li s-au alăturat în aceasată seară şi 50 de oameni, majoritatea din Pungeşti, dar şi de la Bârlad, care se opun exploatării gazelor de şist.  

Actualizare 20.10. Potrivit jandarmilor, circa 300-400 de protestatari sunt în acest moment la Universitare. După estimările Digi24, numărul protestatarilor nu depășește 500.

Dacă în urmă cu două luni erau 10.000-12.000 de oameni care porneau în marș pe străzi ale Capitalei, acum sunt mult mai puțini, sub 1.000 de persoane. Protestatarii spun că în această seară vor rămâne la Universitate până când se va încheia manifestația.

Manifestanții au improvizat o scenă la ieșirea din parcarea subterană de la Universitate. Au fost difuzate clipuri și mai mulți reprezentanți ai protestatarilor vorbesc mulțimii.

Protestatarii nu au autorizație pentru acest protest, la fel cum s-a întâmplat și cu manifestările din săptămânile anterioare. Câteva zeci de jandarmi se află în Piața Universității, pregătiți să intervină dacă situația o va cere. Deocamdată nu s-au înregistrat însă incidente.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri