Şeful SRI, contrazis de un fost subaltern: Serviciul poate lucra şi fără legea „Big Brother”

Data publicării:
sigla SRI mediafax-1

Este ceea ce susţine omul care a condus, timp de 16 ani, direcţia antiteroristă din SRI, generalul Ion Ștefănuţ. El declară că, în acest moment, cele două legi cerute insistent de SRI pot ajuta, dar ele conţin sâmburele unor viitoare abuzuri. Disputa ar trebui rezolvată de Parlament, este de părere generalul.

Victoria Nuland, în vizită la București. SUA cer României legislație Big Brother

„Nu am sesizat că ar fi carenţe uriaşe sau lucruri de neacoperit în legislaţie. Aceste două legi ar aduce un plus profesional. Să nu ne imaginăm că ar rezolva miraculos toate problemele. Cred că discuţia despre aceste legi va fi tranşată aşa cum trebuie de către combinaţia Parlament şi CCR. În orice lege este posibilitatea de abuz, ţine de natura umană”, a spus Ion Ștefănuţ.  

Declaraţia a fost făcută în contextul vizitei la Bucureşti a asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice Victoria Nuland, în timpul căreia a spus că legile privind reținerea datelor cu caracter personal trebuie modificate în așa fel încât statul să fie protejat, iar securitatea să poată fi asigurată.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri