Agresorul salvamontistei din staţiunea Straja a fost arestat preventiv

Data publicării:
CATUSE 2 20 1

ACTUALIZARE 14.00. Imaginile de pe camerele de supraveghere au înregistrat momentul în care tânăra este agresată, la scurt timp după ce a intrat în local.

Persoana respectivă înjurând și urlând către ei, către cei care se aflau la bar, Miruna s-a întors către el și a zis: De ce înjuri, de ce ne înjuri? A lovit-o prima dată. Miruna l-a întrebat: De ce m-ai lovit?, după care i-a mai aplicat două lovituri. Până când a căzut jos, a făcut un traumatism cranian cu pierderea temporară a cunoștinței, și-a înghițit limba. Colega ei i-a acordat primul ajutor,” povesteşte George Resiga, şeful Serviciului Salvamont Lupeni.

În apărarea tinerei a sărit un angajat al localului. Nu însă şi un jandarm, aflat în timpul liber, dar care ar fi fost obligat să intervină.

„Personalul militar din Jandarmeria Română are dreptul şi obligaţia să intervină şi în afara orelor de program (...) atunci când ia cunoştinţă de pregătirea sau de săvârşirea unei infracţiuni,” scrie în legea de funcționare a Jandarmeriei Române.

Conducerea unităţii noastre s-a autosesizat, având în vedere că pe timpul producerii agresiunii, în acel club se afla şi un subofiţer, din cadrul unităţii noastre, aflat în timpul liber. S-a declinat competenţa pentru continuarea cercetărilor Parchetului Militar Timişoara,” declară maior Nicolae Răducu, Jandarmeria Hunedoara.

Tânăra care lucrează ca salvamontist în stațiunea Straja a fost dusă la spital în stare de șoc. Cel care a agresat-o este un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Lupeni. Acesta a fost amendat contravenţional cu 1.000 de lei şi reţinut pentru 24 de ore. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru loviri sau alte violențe și amenințare.


ACTUALIZARE 19:10 - Un bărbat care a bătut o angajată Salvamont într-un local din staţiunea Straja a fost reţinut. Camerele de supraveghere au surprins imagini cu un puternic impact emoţional, în care se observă cum tânără e agresată. La scena violentă a asistat, fără să intervină, şi un jandarm, care era în timpul liber. În schimb, un angajat al barului, care a sărit în ajutorul femeii, a fost şi el lovit.

Miruna Inel, salvator montan în cadrul formației Salvamont Lupeni, a fost bătută, sâmbătă dimineață, la ora 2:00, în barul Taho din stațiunea montană Straja, de un cunoscut interlop din Lupeni, Constantin Sorin Palesică. Totul, sub ochii unui jandarm montan, Sorin Moldovan, aflat în ziua lui liberă. Pe filmare se poate vedea cum fata leșină de la pumnii încasați, iar câteva secunde mai târziu este bătut și DJ Dinu, angajat al barului respectiv. În tot acest timp, jandarmul montan fumează și bea bere cu infractorul, aflându-se la aceeași masă cu el. 


„Jandarmii montani din cadrul postului Straja au fost sesizaţi cu privire la scandalul petrecut în staţiune, s-au deplasat la faţa locului si au identificat un tânăr care agresase mai multe persoane printre care şi o tânără aflată în stare de inconştienţă. Agresorul a fost încătușat de jandarmii montani și dus la secție. De asemenea, bărbatul a fost amendat contravenţional cu 1.000 de lei şi l-au predat postului de Poliţie Lupeni, pentru continuarea cercetărilor. Totodată, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara s-a autosesizat şi a dispus constituirea unei comisii care va ancheta comportamentul în cazul subofiţerului, care se afla în timpul său liber în momentul agresiunii”, a declarat Nicolae Răducu la Inspectoratul Județean de Jandarmi Hunedoara. 

Potrivit fișei postului, jandarmii trebuie să intervină dacă sunt martorii unui incident, chiar dacă se află în timpul liber. 

Agresorul este un bărbat în vârstă de 33 de ani din Lupeni.

Salvamontista a rămas inconștientă în urma loviturii și a fost transferată la spital în stare de șoc. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri