Scandalul FIFA. Nicolae Manolescu: Două țări au cumpărat turneul final. Clar! Și? Rămânem așa?

Data publicării:
nicolae manolescu - 6281115-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu 1

Încăpățânarea lui Sepp Blatter de a nu face pasul înapoi i se pare criticului Nicolae Manolescu, un pasionat de fotbal, cunoscută. Nu e prima dată când un șef al unei importante instituții – naționale sau internaționale – se agață de funcție, a declarat scriitorul la Digi24.

„N-aș putea spune că e surprinzător ceea ce se întâmplă, doar dintr-un singur punct de vedere: arestările de miercuri dimineață. Altfel, de vreo 16 ani se cam știe cam ce se întâmplă pe la FIFA, încă de pe vremea fostului președinte. (...) În ceea ce-l privește pe Sepp Blatter, ar fi o dovadă de slăbiciune dacă ar amâna alegerile sau ar convoca un congres la care să se discute aceste lucruri”, a spus Nicolae Manolescu.

Ceea ce pe mine mă intrigă este, însă, altceva. Bun, s-au fraudat alegerile, pe bani foarte mulți și s-au atribuit organizările celor două turnee mondiale care urmează binecunoscutelor țări (Rusia și Qatar). Aceste țări nu au nicio implicație? Sau oficialii lor?” se întreabă Nicolae Manolescu.

„Nu-mi vine să cred că cei de la FIFA s-au plătit singuri sau din cine știe ce simpatii de natură politică cu țările respective. Cineva a plătit asta. Mita asta colosală cineva a dat-o. Trebuie văzut cine a dat-o. Asta ar fi o primă problemă. Și a doua: n-ar trebui discutat, dacă e adevărat, dacă lucrurile stau așa, n-ar fi trebuit rediscutate atribuirile, cele două? N-ar trebui luat de la început totul? N-ar trebui un nou vot? Mie așa mi s-ar părea cinstit”, a subliniat profesorul Manolescu.

„Toată lumea spune: da, a fost fraudă de milioane. Au cumpărat, pur și simplu. Două țări au cumpărat turneul final. Clar! Și? Rămânem așa? Ne ducem și jucăm fotbal în țările respective ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat?”, a continuat Nicolae Manolescu.

La congresul FIFA de astăzi, când forul internațional trebuie fie să-l reconfirme în funcție pe Blatter, fie să-i încredințeze prințului iordanian Ali Bin Hussein această sarcină, „eu nu cred că se vor întâmpla multe, votul fiind secret, eu știu? Poate doar țările europene puse la cale de Platini să voteze împotriva lui Blatter. Celălalt candidat nu are platformă, nu e cunoscut și provine din zona unde e cea mai mare borsetă cu bani în fotbal”, a subliniat Nicolae Manolescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri