2014 vine cu scumpiri. Vom plăti mai mult pentru carburanți și polița RCA, crește prețul gazelor naturale

Data publicării:
benzina pompa-RESIZED-4

Litrul de benzină s-a scumpit cu 9 bani, iar de astăzi poate fi cumpărat cu 5.7 lei. Astfel, pentru un plin de benzină de 50 de litri plătim 285 de lei, cu 5 lei mai mult decât ieri. În ceea ce priveşte motorina, preţul unui litru a urcat de la 5.8 lei la 5.9 lei. Asta înseamnă că un plin costă aproape 300 de lei.

Şi pentru asigurarea obligatorie a maşinilor vom plăti mai mult.  Poliţele RCA se scumpesc, în medie, cu 10-15 procente, spun asigurătorii.

Tinerii şoferi care au experienţă mai puţină ar putea plăti însă şi cu 40 % mai mult. Cea mai ieftină poliţă RCA, pentru o maşină cu motor de 1.600 de cm cubi, va costa, de luna această, 384 de lei, cu 20 de lei mai mult ca anul trecut.

Noul an vine cu preţuri mai mari pentru gazele naturale. Prima scumpire începe chiar de la 1 ianuarie. Prețul gazelor va creşte cu un procent, pentru populaţie, iar la companii va fi o majorare de 4%. Pe parcursul anului, preţurile vor creşte şi mai mult.

Autoritatea de Reglementare din domeniul Energiei a anunţat un plus de 10 procente pentru gazele livrate populaţiei şi de 18 procente pentru companii. Firmele vor avea parte şi de alte modificări ale tarifelor, pe parcursul anului.

În ceea ce priveşte energia electrică, preţurile rămân deocamdată la fel pentru consumatorii casnici. Firmele vor depinde însă de evoluţia preţului de pe bursă, pentru că statul nu mai reglementează, din 2014, tarifele pentru industrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri