Sebastian Ghiță propune cartele preplătite interceptate și internet monitorizat

Data publicării:
sebastian-ghita

Parlamentarul susţine că aceste cartele preplătite sunt folosite frecvent pentru infracţiuni economice, dar, în prezent, nu intră în atenţia serviciilor.

Prin urmare el va depune o iniţiativă legislativă care să-i oblige pe cumpărătorii de cartele preplătite să-şi declare Codul Numeric Personal, numele şi adresa, spune acesta într-un interviu pentru Hotnews.

Datele vor fi centralizate de o autoritate şi, în cazul unei cereri de ascultare, operatorul trebuie să fie capabil să le puna la dispoziţie.

Potrivit Hotnews, deputatul Sebastian Ghiţă mai vrea ca şi comunicaţiile pe internet să fie supravegheate în cazul unor suspiciunilor de terorism ori infracţiuni economice grave.

Sulfina Barbu: Sebastian Ghiţă a vrut să apară la știri

Sulfina Barbu, vicepresedintele PDL, a declarat, în emisiunea „Jurnalul de seară”, că propunerea lui Sebastian Ghiță nu are fundament, și că nu este decât o modalitate de a apărea la știri.

Venind din partea unui politician nu am absolut deloc încredere. A vrut să apară la ştiri, domnul Sebastian Ghiţă. Într-o zona în care ar fi suspectat că ar fi ofiţer sub acoperire, USL trebuie să-l tranşeze”, a susținut Sulfina Barbu.

Daniel Barbu, senator PNL, a ținut să sublinieze că aceasta nu este propunerea USL, ci doar a parlamentarului Sebastian Ghiță.

Ca liberal, orice supliment de control al vieţii private din partea unei autorităţi publice mi se pare abominabil”, a mai completat acesta.

Citiți și:

Cât de ușor poate fi monitorizat prin GPS un telefon

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri