Anders Rasmussen: Abia aştept să colaborez cu Sorin Ducaru

Data publicării:
anders fogh rasmussen secretarul general al NATO afp-1

Numirea lui Sorin Ducaru în calitate de asistent al secretarului general pentru riscuri de securitate vine după ce oficialul român a câștigat un concurs desfăşurat la începutul lunii mai. Sorin Ducaru va conduce din luna octombrie una dintre diviziile NATO care se ocupă de amenințările la adresa securității Nord-Atlantice. 

„Abia aştept să cooperez cu ambasadorul Ducaru în această poziţie. Îl cunosc deja foarte bine, este ambasador al României la NATO de mult timp. De fapt, este cel mai vechi ambasador la NATO dintre toţi colegii săi. Prin urmare, este şi ceea ce numim decanul Consiliului NATO. Am menţionat acest lucru pentru că este o expresie a poziţiei puternice a României în cadrul NATO”, a declarat Rasmussen pentru Agerpres.

Secretarul general al NATO i-a mulțumit țării noastre pentru efortul depus alături de partenerii Organizației Nord-Atlantice în Afganistan.

„România are un contingent foarte mare care operează în Afganistan, într-unul din locurile fierbinţi. Felicităm trupele româneşti pentru profesionalismul şi curajul lor. Au jucat un rol important în Afganistan şi ne-au ajutat să ne îndeplinim obiectivul de a împiedica Afganistanul să devină din nou un refugiu pentru terorişti”, a spus secretarul general al NATO.

Declarațiile vin în contextul în care Anders Rasmussen urmează să aibă în cursul zilei de azi o serie de întâlniri la nivel înalt cu oficialii români. Printre temele de pe agendă se numără și implicarea țării noastre în misiunea NATO de antrenare a trupelor afgane după retragerea contingentelor Organizației, programată anul următor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri