Spectacol anulat la Operă. Artiștii au refuzat să urce pe scenă

Data publicării:
opera nationala-4

Cortina a rămas trasă în sala Operei, unde urma să aibă loc spectacolul „Falstaff”. În semn de protest, soliştii - alături de balerini, instrumentişti sau maşinişti - au coborât printre spectatori şi au intonat celebra arie din „Nabucco” - Corul sclavilor, de Giuseppe Verdi.

Angajaţii Operei au refuzat să mai joace, revoltaţi că ministrul Culturii nu îi consultă atunci când numeşte şefi ai instituţiei, şi comunica numai pe Facebook.

Silvia Sorina Munteanu, prim solistă a Operei Naţionale Bucureşti: „O dovadă de mare dispreţ faţă de 600 şi ceva de oameni care aşteaptă să ne spună cât timp se va mai juca cu nervii.”

Ministrul anunţase mai devreme numirea actorului George Călin, ca interimar, la conducerea Operei. Subordonaţii se opun, însă, vehement: George Călin a făcut parte şi din fosta conducere, demisă pentru prejudicierea instituţiei.

Irina iordăchescu, prim solistă a Operei Naţionale: „În aceste funcții trebuie numiţi oameni care au un profil moral nepătat. Noi trebuie să fim pe scenă, nu aici cu dumneavoastră.”

Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii: „Am găsit soluția să numesc pe vechiul manager, George Călin, dar dublat de o comisie a Ministerului, alcătuită din trei persoane, care va sta acolo şi va monitoriza foarte atent fiecare contract.”

În timp ce angajaţii Operei protestau, pe site-ul instituţiei a fost publicat un avertisment: vor fi luate măsuri faţă de cei care au ocupat abuziv sala şi au împiedicat derularea spectacolului.

Tiberiu Soare, director interimar schimbat: „Site-ul ONP nu e un loc de joacă, ci o chestiune serioasă prin care isntituţia comunică.”

Dirijorul Tiberiu Soare este fostul director interimar, care a scos numele balerinului danez Johann Koborg de pe site-ul instituţiei, gest care a declansat intregul conflict de la Opera naţională. El e susţinut acum de protestatari.

Tiberiu Soare, director interimar schimbat: „Nu știm ce se va întâmpla în zilele următoare, nu e greva organizată legal. Oamenii pur și simplu au întrerupt lucrul. E un protest spontan.”

Spectatorii sunt şi ei la fel de nedumeriţi. Nu ştiu dacă vor vedea vreodată spectacolul la care şi-au cumpărat bilete.

„La pânz mi s-a zis că sigur că se ţine. acum supriză, ce să fac? ”

„Trebuie să ţinem biletele şi probabil se va reprograma.”

Conflictul de la Opera Naţională, care durează deja de trei săptămâni, e relatat, în prezent, etapă cu etapă, şi în presa internaţională.



Citiți și:

Scandalul de la Operă. Mesajul sopranei Angela Gheorghiu pentru ministrul Culturii

Ministrul Culturii propune o soluție în favoarea Alinei Cojocaru și a lui Johan Kobborg

Scandalul de la Operă, aproape de final. Ministrul Culturii: s-a ajuns la o soluţie

VIDEO. Angela Gheorghiu, şicane la Operă. Soprana a ratat intrarea în scenă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri