Starea de sănătate a lui Michael Schumacher s-a ameliorat ușor. Fostul campion a fost operat din nou, dar are leziuni pe toată suprafața creierului

Data publicării:
schumacher1 1

Operația de luni a durat două ore, au anunțat medicii din Grenoble. O primă intervenție chirurgicală - trepanație decompresivă - a avut loc duminică, pentru a-i micșora presiunea craniană.

Din păcate, Michael Schmacher are și alte leziuni la nivelul creierului, au precizat medicii. „Nu sunt semne de agravare suplimentară”, au asigurat doctorii, potrivit cărora situația „este mai bine controlată decât ieri”.

Strategia medicilor în este să îl stabilizeze și să câștige timp pentru a corecta pe parcurs, atunci când condiția sa o permite, anomaliile. Medicii au informat și s-au consultat cu familia, care a fost de acord. Sunt prezenți la Grenoble soția campionului, copiii acestuia, fratele, dar și medicul personal.

Medicii au refuzat să facă orice prognosticuri în privința evoluției stării de sănătate a fostului campion. Deocamdată doctorii nu au în vedere o a treia operație și nici un transfer la alt spital.

I-a fost scos un hematom care era în partea stângă a creierului, dar mai are și alte hematoame, care deocamdată nu pot fi extrase, au subliniat medicii în conferința de presă. Ei au făcut apel la mass-media să nu facă presiuni și au precizat că este o rugăminte din partea familiei. „Este o luptă dificilă, care nu a fost câștigată încă”, a subliniat echipa medicală. Medicii au promis că vor anunța orice evoluție în starea de sănătate a pacientului lor.

Starea lui Schumacher rămâne critică, iar condiția sa medicală „fragilă”. El este menținut în coma artificială și în hipotermia terapeutică.

Luni seara au apărut primele imagini cu măsurile de prim-ajutor acordate lui Michael Schumacher pe pista de schi de la Meribel, acolo unde duminică a suferit un grav accident.

În imagini se văd mai multe echipe de salvamontişti sosite la locul accidentului şi un elicopter, cu care fostul pilot german a fost transportat la spital. Multiplul campion mondial de Formula 1 este în stare critică.

Fostul pilot german a ajuns în comă la un spital din oraşul francez Grenoble, deși inițial a fost găsit conștient, dar „agitat”. Potrivit unor surse, casca i s-a spart în două, în urma impactului cu niște roci acoperite de zăpadă. Casca i-a asigurat. însă, o oarecare protecție, dat fiind că impactul a avut loc la o viteză de 40-50 de km/h.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri