Statul nu găsește bani pentru indemnizaţia Mihaelei Lulea, dublă campioană europeană la paracanoe

Data publicării:
paracanoe

La 32 de ani, timişoreanca Mihaela Lulea visează să reprezinte România la Olimpiada de paracanoe din Brazilia. A renunţat la serviciul pe care îl avea, iar acum trăieşte doar din sport. De mai bine de doi ani încearcă să convingă autorităţile locale că are nevoie de un ajutor. Un ajutor stabilit de lege, nu un act de bunăvoinţă - o indemnizaţie acordată de Direcţia Judeţeană de Sport.

Pe lună, indemnizaţie de handicap, cam atât e venitul. Am mai întrebat de o indemnizaţie de efort, care în mod normal se dă dacă clubul nu are bani să ofere acea indemnizaţie de efort”, spune Mihaela Lulea.

Reprezentanţii Direcţiei recunosc că legea este de partea sportivei, dar se plâng că nu au bani.

„Noi încercăm să susţinem sportiva în cauză cu o indemnizaţie de efort, dar întâi trebuie să vedem criterile, deocamdată de abia avem bugetul”, afirmă Adrian Tal, director executiv Direcţia Judeţeană de Sport.

Mihaela va participa în această vară la Campionatul Mondial de la Moscova, unde ţinteşte la medalia de aur.

„Olimpiada, deci ăla e cel mai mare vis, cea mai mare realizare. Şi simpla participare ar fi o realizare pentru mine, dar eu sper la o medalie”, mai spune sportiva.

Mihaela Lulea este dublă campioană europeană la paracanoe şi medaliată cu bronz la mondialele pentru sportivii cu dizabilităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri