Şeful Apelor Române şi-a dat demisia de onoare. Victor Ponta ceruse debarcarea lui Vasile Pintilie de la conducerea ANAR

Data publicării:
vasile pintilie apele romane-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Foto: Mediafax

Actualizare 22.38. Vasile Pintilie a anunțat miercuri seară că și-a depus demisia de onoare din funcţia pe care o deţinea din anul 2012, potrivit unui comunicat al ANAR.

__________________________

Actualizare 17.53. Vasile Pintilie l-a sunat pe premierul Victor Ponta, după ce a aflat din presă că acesta ar fi cerut demiterea sa, şi l-a informat că a coordonat, prin telefon, întreaga activitate a instituţiei în timpul inundaţiilor.

Purtătorul de cuvânt al ANAR, Ana-Maria Agiu, a spus că directorul instituţiei a vorbit la telefon cu premierul şi i-a prezentat activitatea sa de la debutul inundaţiilor.

Aceasta a precizat că Vasile Pintilie, care este în concediu de la începutul săptămânii, a coordonat, prin telefon, toate activităţile desfăşurate de ANAR în această perioadă, fără a se deplasa la faţa locului.

Vasile Pintilie nu a precizat dacă premierul i-a comunicat, la finalul discuţiei, ceva legat de schimbarea sa din funcţie.

___________________________

Solicitarea de demitere a directorului de la Apele Române, Vasile Pintilie, a fost adresată ministrului Mediului, în subordinea căruia funcţionează instituţia.

Cererea a fost transmisă imediat după comandamentul pentru situaţii de urgenţă, reunit miercuri după-amiaza la Guvern.

Informația vine după ce vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat o anchetă la Apele Române în urma inundaţiilor care au lovit sudul ţării.

Oficialul este nemulţumit de modul greoi în care au fost ridicate sau consolidate digurile de protecţie, în ultimii ani.

„E vorba de o analiză serioasă a tuturor investițiilor aprobate în ultimii 20 de ani, care au fost începute și abandonate în diverse stadii. Pe de altă parte să vedem care este nivelul total al sumelor cheltuite de Apele Române. Și să analizăm posibilitatea ca Apele Române să fie dotate cu mașini, utilaje și instalații de care au nevoie, pentru a face aceste lucrări cu energie proprie. Nu cred că este obligatoriu ca toate lucrările să fie date către firme private, pentru că cei mai buni specialiști sunt al Apele Române. Dacă ar avea toate cele necesare, ar putea interveni și mai repede și cu costuri mai mici”, a declarat Liviu Dragnea, la Digi24.

În direct la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Apele Române a admis că vicepremierul are dreptate, dar a ţinut să sublinieze că datorită digurilor existente la acest moment, anual, sunt evitate inundaţii care ar produce pagube în valoare de un miliard de euro. În ultimii ani, Apele Române au primit sume importante de bani pentru a preveni inundaţiile. Doar pentru hărţile de hazard compania a cheltuit peste 40 de milioane de euro, în majoritate bani europeni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri