T. Băsescu: Dacă primesc propunerea de revocare, pe Fenechiu nu îl apucă răsăritul soarelui

Data publicării:
26022013 20fenechiu-51731

„I-am spus premierului Victor Ponta să nu îl numească pe Relu Fenechiu în funcţia de ministru, pentru că a doua zi după ce se instalează Guvernul îl voi suspenda. A fost o eroare a mea. Nu citisem legea, nu puteam să îl suspend decât în anumite condiţii. Discuția a existat și a existat în acești termeni”, a declarat Traian Băsescu într-o conferință de presă.

Șeful statului a mai afirmat că dacă primește în această noapte o propunere de revocare, „nu-l găsește răsăritul soarelui ministru”.

„Dacă premierul îmi trimite în noaptea asta o propunere de revocare, vă asigur că nu-l găsește răsăritul soarelui ministru”, a subliniat președintele.

Băsescu: Premierul Ponta a avut o reacţie necinstită pe subiectul numirii lui Fenechiu ca ministru

„Am văzut ieri o reacţie necinstită, poate specifică modului de a face politică a domnului prim-ministru, că decretul l-a semnat preşedintele, uitând să spună că nominalizarea a făcut-o dânsul, că Relu Fenechiu a primit un vot în Parlament şi eu nu am posibilitatea legală să resping un ministru”, a spus Băsescu, precizând că el poate să respingă un ministru doar în cazul remanierii, pe relaţia preşedinte-premier.

Ponta nu îi va transmite lui Băsescu propunerea de revocare a lui Fenechiu

Premierul Victor Ponta a precizat, marți seară, că nu îi va transmite preşedintelui Traian Băsescu propunerea de revocare a lui Relu Fenechiu din postul de ministru şi a confirmat că şeful statului l-a anunţat anterior că îl va suspenda pe acesta dacă va fi desemnat la conducerea Ministerului Transporturilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri