T. Băsescu: V. Voronin a uitat că nu prea a putut trece frontiera în Transnistria să vadă mormântul părinților săi

Data publicării:
vladimir voronin - mfax-2

Șeful statului s-a arătat deranjat de declarațiile lui Vladimir Voronin, care acum vorbește despre federalizarea Republicii Moldova, propunând, totodată, ca Transnistria să primească statutul de republica autonomă.

Traian Băsescu a reamintit că, atunci când Vladimir Voronin era președinte, lucrurile stăteau cu totul altfel.

Vă rog să dați înapoi filmările de la conferințele de presă pe care le-am avut împreună cu fostul președinte Voronin, când împreună vorbeam de drumul european. Aici, tot la Chișinău, vorbeam de opțiunea guvernului din timpul președinției domnului Voronin, vorbeam de drumul european”, a subliniat șeful statului.

Acum înțeleg că domnul Voronin a uitat că are părinții la Dubăsari (în Transnistria, n.r.) și că nu prea a putut trece frontiera să vadă mormântul părinților când era șeful acestui stat. Apar opțiuni pe care eu nu mi le pot explica”, a conchis președintele României, în conferința de presă susținută împreună cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti. 

Negocierile în criza transnistreană nu au înregistrat vreun progres până acum.

Mai mult, hotărârea liderului separatist Evgheni Şevciuc de a promulga o lege a frontierei de stat, prin care Tighina și trei sate din apropiere au fost incluse în aşa-numită republica transnistreană, a încins spiritele la Chişinău.

Citiți și:

Traian Băsescu, la Chișinău: România are un parteneriat de sânge cu Republica Moldova

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri